Borgen. Seizoen 2
DVD

Borgen. Seizoen 2 (cop. 2012), [med] Sidse Babett Knudsen ... [et al.] ; prod. Camilla Hammerich ; instr. Jannik Johansen ... [et al.]

Birgitte Nyborg, de eerste vrouwelijke premier van Denemarken, ervaart dat het politieke spel veel invloed heeft op haar privéleven.

Aanwezigheid

Recensie

De Deense dramaserie 'Borgen' (De burcht) speelt zich af op en rond het regeringscentrum Christiansborg in Kopenhagen. In seizoen 1 werd hoofdpersoon Birgitte Nyborg, politiek leider van een kleine middenpartij, door politieke machinaties onverwacht de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Inmiddels is ze honderd dagen premier en heeft ze gemerkt dat haar naïviteit en idealen botsen met de politieke werkelijkheid en de keuzes die ze moet maken. Ook heeft haar werk grote invloed op haar privéleven: haar man is bij haar weggegaan, het contact met haar twee kinderen verloopt moeizaam. Andere belangrijke personages zijn Nyborgs geslepen spindoctor Kasper Juul en de eerzuchtige politiek verslaggeefster Katrine Fonsmark. In de hoofdrol Sidse Babett Knudsen (Mifune's last song). Karolien Knols (Volkskrant 16-3-'12): '(...) Het zijn mensen van vlees en bloed, de personages uit de Deense serie Borgen. (...) Waarheidsgetrouw, goed geacteerd, prachtig gefilmd en vooral: verslavend.' Winnaar van de Prix Italia 2010 voor Beste tv-drama. De dvd-set bevat de tien afleveringen van seizoen 2 (2011), zonder extra's.

Specificaties

Deens

Titel Borgen. Seizoen 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jannik Johansen ; Sidse Babett Knudsen
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, cop. 2012
Overige gegevens 4 dvd-video's (583 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Deens gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Denemarken : DR, 2011
PPN 340579633
Genre politieke roman
Taal Deens

Relaties/Serie

Borgen
DVD

Borgen (2011-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend