Het jaar van de kat
Boek

Het jaar van de kat (cop. 2012)/ Pallavi Aiyar, vert. [uit het Engels] door Bea De Koster ; met ill. van Stefanie De Graef

De twee katten Sojaboon en Tofu wonen in Beijing. Sojaboon mag meedoen aan een reclamefilmpje voor kattenvoer. Maar Tofu vertrouwt de fabrikant van het voer niet. Ze gaat op onderzoek uit. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sojaboon en Tofu zijn twee katten die leven in een woonwijk in Beijing, waar mensen en dieren erg dicht op elkaar wonen. Op een gegeven moment heerst er een zeer besmettelijk virus in de stad, en loopt iedereen met mondkapjes op. De katten worden als schuldige aangewezen, zij zouden de ziekte overbrengen. Tofu wordt ontvoerd, maar kan nog net ontsnappen. Zij raakt een grootschalig voedselschandaal op het spoor. Kan Sojaboon, het lievelingetje van de media door een reclamespotje over kattenvoer, deze corruptie aan het licht brengen? Met deze moderne parabel laat de Indiase schrijfster het leven in een woonwijk van Beijing heel dichtbij komen. Als lezer bekijk je het moderne leven in China door de ogen van twee katten (ik-figuren), die haarscherp de spanningen tussen de modernisering en de oude gehandhaafde tradities weergeven. Dit wordt geïllustreerd met een gevaarlijk virus, een corrupt bouwproject en een voedselschandaal. De ontknoping is origineel en humoristisch. Met veel vaart geschreven in een warme schrijfstijl, goede spanningsopbouw en een goede plot. Achterin staat een woordenlijst met gebruikte Chinese woorden. Een boeiend verhaal, voor zowel jong als oud. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020989588

Titel Het jaar van de kat
Auteur Pallavi Aiyar
Secundaire auteur Stefanie De Graef ; Bea De Koster
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2012
Overige gegevens 191 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Chinese whiskers. - Noida, India : Harper Collins, 2010
ISBN 9789020989588
PPN 341103527
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Katten ; Voeding ; China
Taal Nederlands