Tuut, tuut! Daar komt de feesttrein!
Boek

Tuut, tuut! Daar komt de feesttrein! (cop. 2012)/ Naomi Kefford en Lynne Moore, ill. van Benji Davies ; [vert. uit het Engels]

Een jongetje (ik-figuur) is een dagje op stap met zijn moeder. Op weg naar de feesttrein sluiten zich allerlei dieren bij hen aan. Vierkant prentenboek met paginagrote, vrolijke gekleurde illustraties. Met flappen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een jongetje (ik-figuur) gaat met zijn mama op stap. Het is een leuke dag voor hen. Onderweg hoort het jongetje steeds een geluid, waarna een dier tevoorschijn komt. Het dier loopt vervolgens met het jongetje en mama mee. Uiteindelijk worden ze gevolgd door een hele sliert dieren en komen ze op het station aan bij de trein. Dan blijkt dat papa de machinist is. Dat maakt de dag nog leuker! En wat is de verrassing? Alle dieren wensen hem een gelukkige verjaardag! Leuk, vlot geschreven verhaal op rijm voor kleuters. Weinig tekst, maar met repeteerfunctie. Elke keer dat er een dier bij komt, worden alle eerdere dieren ook weer genoemd. Dit vergroot de herkenbaarheid voor kleuters. Grote, fris ogende illustraties over dubbele pagina's van glanzend, dun papier. Elke dubbele pagina heeft een flap, ongeveer drievijfde pagina groot, waarachter het dier verstopt zit. Als de flap omgeslagen wordt, ontstaat weer een nieuwe illustratie, omdat de tekeningen naadloos in elkaar overlopen. Die zijn geschilderd in heldere, vrolijke kleuren. De laatste flap is zo groot als een volledige pagina en vormt de feestelijke afsluiting van dit vierkante prentenboek. Erg geschikt om interactief bezig te zijn met kleuters en keer op keer te gebruiken. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044733136

Titel Tuut, tuut! Daar komt de feesttrein!
Auteur Naomi Kefford
Secundaire auteur Benji Davies ; Lynne Moore
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens [26] p - ill - 27×27 cm
Annotatie Met leuke flapjes - Vert. van: Jump on board the animal train. - London : Simon & Schuster Children's, 2012
ISBN 9789044733136
PPN 34126377X
Thematrefwoord Verjaardagen ; Treinen ; Stapelverhalen
Taal Nederlands