Survivalgids voor de jonge avonturier
Boek

Survivalgids voor de jonge avonturier (cop. 2012)/ Geert Van Speybroek, [ill.: Paul De Becker ... et al. ; inkleuring: Hanna Maes ... et al.]

Informatie, weetjes en tips voor als je een trektocht gaat maken. Ook survivaltechnieken als vuur maken en vlotten sjorren komen aan bod. Met tekeningen in oranje en bruin. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mooie, handzaam vormgegeven gids (met flappen en sluitelastiek) voor jonge avonturiers die willen leren en beleven hoe het is om in de vrije natuur te overleven. De gids is opgezet als een spannende voorbereidings- en ontdekkingstocht. Als je serieus oog in oog met alles wat je in de 'wilde' en 'onberekenbare' natuur kan overkomen, kennis wilt maken met overleven, dan is het vereist dat je je survivaltocht goed voorbereidt; een (reis)plan maakt; natuurlijk denkt aan veiligheidsaspecten; weet welke methodieken voor eerste hulp bij ongelukjes je moet kennen; zicht krijgt op wat je in de natuur allemaal aan sporen kunt ontdekken; technieken leert beheersen om écht te overleven; weet wat je zou kunnen en moeten doen in noodsituaties. Elk hoofdstuk is minutieus opgezet. Het wordt overzichtelijk en puntsgewijs ingeleid. Kleine deelhoofdstukjes met basisinformatie, verlucht met tal van kleinere en grotere illustraties (basiskleur groen), denklijstjes, tips, checklijsten en oefenopdrachten, maken de indrukwekkende survivalbeelden compleet. Compleet met survivalkaartjes en korte informatie over de auteur. Een heerlijk boek voor nieuwsgierige, levenslustige, in ongerepte natuur geïnteresseerde kinderen vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002247583

Titel Survivalgids voor de jonge avonturier
Auteur Geert Van Speybroek
Secundaire auteur Paul De Becker ; Hanna Maes
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard, cop. 2012
Overige gegevens 122 p - ill - 22 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: 2008
ISBN 9789002247583
PPN 340992492
Rubriekscode 617.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Overlevingstechnieken
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Survival