Kunstprojecten
Boek

Kunstprojecten creatief doeboek voor jonge kunstenaars (cop. 2012)/ Fiona Watt, ill. door Antonia Miller ... [et al.] ; foto's: Howard Allman ; [vert. uit het Engels: Emmy Middelbeek]

Leer de kneepjes van het schilderen met plakkaatverf, aquarel en inkt. Hoe maak je collages van karton of papier? Ook enkele tips over tekenen met potlood of pastelkrijt. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit aantrekkelijk uitziende knutselboek worden diverse technieken uitgelegd en veel ideeën uitgewerkt. In de eerste hoofdstukken leer je de kneepjes van het schilderen: welke penselen gebruik je? Hoe meng je kleuren en welke effecten kun je bereiken met plakkaatverf, aquarel of inkt? Stap voor stap kun je je techniek verfijnen. Ook stempelen, krassen en spetteren komen aan bod, in patronen of met je vingers. Voor wie niet wil schilderen zijn er collages van papier of karton en ideeën met potlood en pastelkrijt. De benodigde materialen zijn eenvoudig en gemakkelijk verkrijgbaar. De kinderen kunnen naar aanleiding van de voorbeelden direct zelf aan de slag. Per dubbele pagina wordt een thema behandeld met korte tips voor de uitvoering. De lay-out is speels, kleurrijk, voorzien van veel voorbeelden, maar vrij druk. De tekst is toegankelijk voor de doelgroep, in een duidelijke letter gedrukt. De tekst die bij een afbeelding hoort, is in een schrijfletter weergegeven. Leuk om in te grasduinen en goed te gebruiken zowel thuis, in de kinderopvang als op school. Verzorgde, vrolijke uitgave die inspireert om direct aan de slag te gaan. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002247477

Titel Kunstprojecten : creatief doeboek voor jonge kunstenaars
Auteur Fiona Watt
Secundaire auteur Antonia Miller ; Howard Allman ; Emmy Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard, cop. 2012 - [Brussel] : Ketnet
Overige gegevens 96 p - ill - 29 cm
Annotatie Oorspr. Engelse uitg.: London : Usborne, cop. 2009 - Met reg
ISBN 9789002247477
PPN 34099682X
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid