Dagboek van een verdoofd rabbijn
Boek

Dagboek van een verdoofd rabbijn persoonlijke notities bij een politieke aardverschuiving (cop. 2012)/ Lody van de Kamp

Beschouwing door de rabbijn over het wetsvoorstel om onverdoofde, rituele slacht te verbieden, gezien als een aantasting van de vrijheid van godsdienst van zowel joden als moslims.

Aanwezigheid

Recensie

In 2011 is in de Tweede Kamer het initiatiefwetsontwerp voor een verbod op onverdoofd ritueel slachten behandeld en met een meerderheid van stemmen aangenomen. Behandeling en stemming in de Eerste Kamer volgen nog. Dit verbod zal vooral de godsdienstige minderheden van islamitische en joodse gelovigen in Nederland treffen. De bekende rabbijn heeft op overzichtelijke wijze in dit boek de belangrijkste argumenten van de voorstanders en zijn argumenten als tegenstander van dit wetsvoorstel gebundeld. Met onvermoeibare inspanning heeft hij daarvoor discussies en gesprekken gevoerd met kamerfracties, leden van de regering alsook met andere belanghebbenden buiten de kamer, van april tot medio december 2011. Goed luisterend naar de argumenten van de voorstanders stelt hij vast, dat er naar de argumenten van de tegenstanders misschien nog wel wordt geluisterd, maar dat er aan hen, als minderheid, nauwelijks recht wordt gedaan. Hoewel het ontkend zal worden, draagt de werkwijze in het parlement toch bij aan een geleidelijke uitholling van het begrip vrijheid van godsdienst.

Specificaties

Nederlands | 9789023920434

Titel Dagboek van een verdoofd rabbijn : persoonlijke notities bij een politieke aardverschuiving
Auteur Lody B. van de Kamp
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : Boekencentrum, cop. 2012
Overige gegevens 155 p - ill - 22 cm
ISBN 9789023920434
PPN 335923968
Rubriekscode 590.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Politiek; 2011-2015 ; Dierenbescherming; Jodendom; Nederland; Overheidsbeleid ; Rituelen; Abattoirs; Jodendom; Overheidsbeleid
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren-bescherming