Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Expeditie wildernis
Boek

Expeditie wildernis ervaringen met het sublieme in de Nederlandse natuur (2012)/ Bram van de Klundert, [fotogr. Bram van de Klundert]

Verslag van een verblijf in tien verschillende natuurgebieden in Nederland om de betekenis van wildernis te ontdekken.

Aanwezigheid

Recensie

Een zoektocht naar eenvoud in de natuur, geïnspireerd door het boek Walden van Thoreau (anderhalve eeuw geleden). Een week per maand verblijft Van de Klundert in een hut of grote tent in een Nederlandse 'wildernis'. Van Tiengemeenten tot Rottumerplaat. Iedere week sluit hij af met een gast waarmee hij de betekenis van de 'wildernis' voor de samenleving bediscussieert. De auteur, programmamanager Nederland bij het Wereld Natuur Fonds, doet verslag van zijn ervaringen om zijn meditatieve wandeling door zijn innerlijke landschap te delen. Alhoewel het verslag soms boeit, zit er weinig spanning in. Het verhaal kabbelt, de gesprekken blijven aan de oppervlakte, de zwart-witfoto's zijn voor de hand liggend. Geschikt voor diegenen die in natuur en meditatie geïnteresseerd zijn. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789050114141

Titel Expeditie wildernis : ervaringen met het sublieme in de Nederlandse natuur
Auteur Bram van de Klundert
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Zeist] : KNNV Uitgeverij, 2012 - [Wageningen] : Landwerk
Overige gegevens 256 p - ill - 22 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789050114141
PPN 33963216X
Rubriekscode 570.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurgebieden; Nederland; Verhalen ; Schiermonnikoog (nationaal park) ; Tiengemeten (natuurmonument) ; Weerribben, De (nationaal park) ; Biesbosch, De (nationaal park) ; Oostvaardersplassen (natuurreservaat) ; Naardermeer (natuurmonument) ; Bargerveen (natuurreservaat) ; Veluwe ; Rottumerplaat ; Griend (natuurmonument) ; Millingerwaard (natuurreservaat)
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurgebieden