Ponygek omnibus. 4, "Te groot voor een pony" & "Een pony met een rouwrand"
Boek

Ponygek omnibus. 4, "Te groot voor een pony" & "Een pony met een rouwrand" (2012)/ Stasia Cramer

Twee verhalen over meisjes en hun pony's. Cindy (13) moet haar mooie, witte pony verkopen, omdat ze te groot voor hem is geworden. En Jolijn is erg verdrietig als haar beste vriendin Esther door een verkeersongeluk is overleden. Zou ze op de pony van Esther durven rijden? Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Eenvoudig uitgegeven bundeling van twee op zichzelf staande pony-avonturen, die eerder los verschenen zijn. In 'Te groot voor een pony' (2005) moet Cindy (13) haar mooie, witte pony verkopen, omdat ze te groot voor hem is geworden. Dat doet haar veel verdriet en om haar op te vrolijken kopen haar ouders daarom een groot paard voor haar. Cindy moet er erg aan wennen dat ze zo'n groot dier leiding en vertrouwen moet geven en is aanvankelijk een beetje bang, maar ze geeft niet op. Oorspronkelijk verschenen in de 'Troef-reeks'. Opgebouwd uit korte zinnetjes, waarbij elke zin op een nieuwe regel begint. Het is echter geen kinderachtig boek en de auteur, zelf paardengek, gebruikt het gewone paardenjargon dat voor in het boek wordt uitgelegd. Knap dat ze met zulke eenvoudige middelen wel een goed verhaal weet te vertellen. Cindy ziet al snel de overeenkomsten tussen haarzelf en haar paard: ze moesten allebei afscheid nemen van hun vorige manege en moeten erg wennen aan de nieuwe situatie en elkaar. In 'Een pony met een rouwrand' (2003) is Jolijn erg verdrietig als haar beste vriendin Esther door een verkeersongeluk is overleden. Zou ze op de pony van Esther durven rijden? Tegelijk verschenen nog vier bundelingen met elk twee ponyverhalen onder de noemer 'Ponygek'*. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789074430180

Titel Ponygek omnibus. 4, "Te groot voor een pony" & "Een pony met een rouwrand"
Uniforme titel Een pony met een rouwrand
Auteur Stasia Cramer
Type materiaal Boek
Editie 1e ed;
Uitgave [Elim] : Tadidom, 2012
Overige gegevens 97 p - portr - 21 cm
Annotatie Bevat: Te groot voor een pony / tek. van Dirk van der Maat. - Oorspr. uitg.: Twello : Van Tricht, 2005. - (Troef-reeks) ; Een pony met een rouwrand / tek. van Saskia Halfmouw. - Oorspr. uitg.: Tilburg : Zwijsen, cop. 2003. - (Leesleeuw. Groep 6/leerjaar 4. Schooljaar 2002-2003 ; b. 6)
ISBN 9789074430180
PPN 341148415
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ponygek omnibus
Boek

Ponygek omnibus (2012-...)

vol. 4
Uitgeleend
Stasia Cramer