Ponygek omnibus. 1, "Een kind met koliek" & "Allemaal smoesjes"
Boek

Ponygek omnibus. 1, "Een kind met koliek" & "Allemaal smoesjes" (2012)/ Stasia Cramer

Twee verhalen over meisjes en hun pony's. Romy is bang dat ze haar vriendin kwijt is als Minke ineens raar doet. Mariska is jaloers omdat Daniëlle een pony heeft gekregen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Eenvoudig uitgegeven bundeling van twee op zichzelf staande, wensvervullende pony-avonturen, die eerder los verschenen zijn: 'Een kind met koliek' (1996) en 'Allemaal smoesjes' (1985), met meisjes en pony's als hoofdpersonages. Vriendschap tussen meisjes van een jaar of zeven/acht en hun gedeelde liefde voor pony's, maar ook jaloezie en bedrog zijn thema's in de vlot geschreven verhalen. Niet alle bedrog komt uiteindelijk concreet aan het licht, een deel blijft onbesproken. Dat kan discutabel zijn met het oog op de jonge doelgroep. Sommige zaken worden expliciet aangevoeld, andere echter niet. Vele identificatiemogelijkheden, doordat gedachten en gevoelens zijn verwoord in begrijpelijke taal. De indeling in hoofdstukjes, het gebruik van witregels en fladderzetsel, de tegenwoordige tijdsvorm en de korte zinsbouw verhogen de leesbaarheid. Eenderde van het boek gaat over de schrijfster zelf (een paardrij-instructrice) en de verdere delen van de serie. Haar tips over het schrijven van een verhaal zijn nuttig, maar qua schrijfstijl beduidend moeilijker te begrijpen dan de beide verhalen, waardoor ze hier eigenlijk niet op hun plaats zijn. Tegelijk verschenen nog vier bundelingen met elk twee ponyverhalen onder de noemer 'Ponygek'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789074430043

Titel Ponygek omnibus. 1, "Een kind met koliek" & "Allemaal smoesjes"
Uniforme titel Allemaal smoesjes "Een kind met koliek" en "Allemaal smoesjes"
Auteur Stasia Cramer
Type materiaal Boek
Editie 1e ed;
Uitgave [Elim] : Tadidom, 2012
Overige gegevens 97 p - iil., portr - 21 cm
Annotatie Bevat: Een kind met koliek / tek. van Ina Hallemans. - Oorspr. uitg.: Tilburg : Zwijsen, cop. 1996. - (Salto) ; Allemaal smoesjes / tek. van Gertie Jaquet. - Oorspr. uitg.: Tilburg : Zwijsen, cop. 1985. - (Boekenkist ; 2)
ISBN 9789074430043
PPN 341051322
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ponygek omnibus
Boek

Ponygek omnibus (2012-...)

vol. 1
Uitgeleend
Stasia Cramer