Ponygek omnibus. 5, "Vuurwerk" & "De wenspony"
Boek

Ponygek omnibus. 5, "Vuurwerk" & "De wenspony" (2012)/ Stasia Cramer

Twee verhalen over meisjes en hun pony's. Op oudejaardsavond staat Pine er alleen voor als de pony's van haar grootouders schrikken van het vuurwerk. Myrthe wil graag een pony hebben, een pony die kan dansen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Eenvoudig uitgegeven bundeling van twee eerder los verschenen verhalen. In 'Vuurwerk' (1999) is Pine veel bij haar grootouders om te helpen met het verzorgen van de pony's. Als haar opa in het ziekenhuis belandt, zorgt zij op oudejaarsavond alleen voor de dieren. Als de pony's bijna uit de stal ontsnappen omdat ze schrikken van het vuurwerk, weet ze samen met haar boekenwijze neefje de pony's binnen te houden. 'De wenspony' (2003) gaat over Myrthe die graag een pony wil hebben. Haar ouders stemmen er niet mee in, omdat haar zus een pony gehad heeft die ze na een jaar niet meer bereed en die ziek werd. Als er een pony aan komt lopen, gaat Myrthes wens in vervulling. Ze verzorgt hem, maar de eigenaren komen de pony ophalen. Ze sluit vriendschap met de eigenaren en ze mag na een krachtdadig optreden, waarbij ze het leven van de pony gered heeft, de pony trainen voor dressuur. Verhalen met een oppervlakkige karaktertekening en veel informatie over verzorging van paarden. Er zit vaart en spanning in. Op de achterflap wordt de naam Map uit de eerdere uitgave gebruikt, in plaats van Myrthe. Tegelijk verschenen nog vier bundelingen met elk twee ponyverhalen onder de noemer 'Ponygek'*. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789074430197

Titel Ponygek omnibus. 5, "Vuurwerk" & "De wenspony"
Uniforme titel De wenspony "Vuurwerk" en "De wenspony"
Auteur Stasia Cramer
Type materiaal Boek
Editie 1e ed;
Uitgave [Elim] : Tadidom, 2012
Overige gegevens 97 p - portr - 21 cm
Annotatie Bevat: Vuurwerk / tek. van Gertie Jaquet. - Oorspr. uitg.: Tilburg : Zwijsen, 1999. - (Leesleeuw. Groep 6/leerjaar 4. Schooljaar 1999-2000 ; b. 2) ; De wenspony / [ill.: Joyce van Oorschot]. - Oorspr.uitg.: Tilburg : Zwijsen, cop. 2003. - (Ontdek. Paarden)
ISBN 9789074430197
PPN 341148423
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ponygek omnibus
Boek

Ponygek omnibus (2012-...)

vol. 5
Uitgeleend
Stasia Cramer