De schat uit de diepte
Boek

De schat uit de diepte (cop. 2012)/ Sir Steve Stevenson, ill.: Stefano Turconi ; [tekst: Mario Pasqualotto ; vert. uit het Italiaans: Baeckens Books ; red.: Catalina Steenkoop]

De Zeewolfjes van de Piratenschool gaan op zoek naar een schat. Maar een van de bemanningsleden is een verrader. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De leerling-piraten gaan op zoek naar een schat. Maar een van de bemanningsleden is een verrader, die de Zeewolfjes overlevert aan de Blauwe Koningin. Zij blijkt een voormalig lerares van de piratenschool te zijn, de 'Lerares van de Schattenjacht'. Het nogal zouteloze avonturenverhaaltje uit de serie 'De piratenschool'* is voorzien van tekenfilmachtige illustraties in kleur. De verzonnen AVI-aanduiding achter op het boek klopt niet: de lange zinnen, moeilijke worden en ongebruikelijke uitdrukkingen die een Zuid-Nederlandse herkomst verraden, vragen van de lezers de nodige belezenheid. De tekst bevat bovendien veel fouten (een kussen die...; vaarden i.p.v. voeren; schrikten i.p.v. schrokken; het stond als een 'pijl' boven water etc.). Voorin worden de hoofdpersonen voorgesteld en achterin staat een aantal wetenswaardigheden over de piraterij. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054618720

Titel De schat uit de diepte
Auteur (Sir) Steve Stevenson
Instelling /Baeckens Books, Mechelen
Secundaire auteur Stefano Turconi ; Mario Pasqualotto ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2012
Overige gegevens 78 p - ill., krt - 21 cm
Annotatie Vert. van: Il tesoro degli abissi. - Novara : De Agostini, cop. 2009. - (La Scuola dei Pirati)
ISBN 9789054618720
PPN 341339717
Genre zeeverhaal - schoolverhaal
Thematrefwoord Zeerovers ; Schoolleven ; verborgen schatten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Piratenschool
Boek

De Piratenschool (2011-...)

vol. 8
Uitgeleend
#Sir#Steve Stevenson