Het dagboek van Kapitein Barracuda
Boek

Het dagboek van Kapitein Barracuda (cop. 2012)/ Sir Steve Stevenson, ill.: Stefano Turconi ; [tekst: Mario Pasqualotto ; vert. uit het Italiaans: Baeckens Books ; red.: Catalina Steenkoop]

De Zeewolfjes moeten op een groepje nieuwe leerlingen passen. Maar al snel raken ze de kinderen kwijt. Een spannende zoektocht volgt. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Dun, stevig gebonden boek uit de serie 'De piratenschool'* met kolderieke stripachtige, gekleurde illustraties van een pseudoniemschrijver met een Italiaanse achtergrond. Het inmiddels bekende klasje de Zeewolfjes moet op een groepje eerstejaars passen. Ze raken ze kwijt, en op hun zoektocht in de takken vinden ze een boomhut met een skelet (!) en een oud dagboek waarin de coördinaten van de plek van een schat staan. Over het gevonden lijk niks meer. Voor in het boek worden de vijf kinderen en de vijf onderwijzende kapiteins van de piratenschool voorgesteld en beschreven. Van hun karakters vind je wel wat terug in het verder rommelige verhaal met veel uitroepen en superlatieven. De kapiteins vloeken en schelden en de kinderen maken alleen rottigheid mee en zijn steeds bang. In werkelijkheid zijn piraten natuurlijk helemaal niet leuk, maar spreken tot de verbeelding van kinderen die dit boek ook wel grappig en aantrekkelijk zullen vinden. De tekst staat met een flinke regelafstand in een overzichtelijke bladspiegel, maar is slecht vertaald en bevat veel moeilijke en niet bestaande woorden en veel taalfouten. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054618713

Titel Het dagboek van Kapitein Barracuda
Auteur (Sir) Steve Stevenson
Instelling /Baeckens Books, Mechelen
Secundaire auteur Stefano Turconi ; Mario Pasqualotto ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2012
Overige gegevens 82 p - ill., krt - 21 cm
Annotatie Vert. van: Il diario di Capitan Barracuda. - Novara : De Agostini, cop. 2009. - (La Scuola dei Pirati)
ISBN 9789054618713
PPN 341339628
Genre zeeverhaal - schoolverhaal
Thematrefwoord Zeerovers ; Schoolleven ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Piratenschool
Boek

De Piratenschool (2011-...)

vol. 7
Uitgeleend
#Sir#Steve Stevenson