Je bent mijn broer niet! [makkelijk lezen]
Boek

Je bent mijn broer niet! [makkelijk lezen] (cop. 2012)/ Spike T. Adams, geïll. door Oliver Harud ; [vert. uit het Engels: Tessa Veldhorst]

Timo (ik-figuur) moet zijn kamer delen met zijn stiefbroer Alex. Daar baalt hij van. Dat laat hij goed merken. Maar dat vindt niet iedereen leuk. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Timo (ik-figuur) moet zijn kamer delen met een stiefbroer. Daar baalt hij stevig van. Dat laat hij goed merken. Nu is zijn moeder boos op hem. En het meisje dat hij leuk vindt, doet ook minder toeschietelijk. Stiefbroer Alex voelt zich ellendig door het voortdurende gepest. En dan escaleert de situatie... Opvallend stoer verhaal over een tiener die zich zo tekort gedaan voelt dat hij zich niet in de gevoelens van anderen wil verdiepen. Veel grote, strakke stripachtige tekeningen in zwart-wit met grijstinten geven de verhaallijn op een 'coole' manier heel duidelijk weer. De tekst is gedrukt in een groot schreefloos lettertype, met zeer ruime interlinie. Elke zin begint op een nieuwe regel. Achter in het boek staan samenvattingen van de acht hoofdstukken. Verhaal en illustraties geven de origine van dit uit het Amerikaans-Engels vertaalde boekje duidelijk weer, ook met enkele bekende Engelse woorden, maar dat maakt het voor de doelgroep juist interessanter. Eenvoudig te lezen boek uit de reeks 'Fast lane'* voor tieners die eigenlijk niet graag lezen. In z'n soort een heel aantrekkelijk boekje voor deze doelgroep die moeilijk vlotte verhalen vindt. Ook goed te gebruiken in vmbo-onderwijs. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054838869

Titel Je bent mijn broer niet! [makkelijk lezen]
Auteur Spike T. Adams
Secundaire auteur Oliver Harud ; Tessa Veldhorst
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2012
Overige gegevens 72 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: Bad brother. - London [etc.] : Watts, 2008. - (Fast lane)
ISBN 9789054838869
PPN 320827526
Thematrefwoord Stiefgezinnen ; Pesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Fast lane

Fast lane (2009-...)

vol.
Uitgeleend