Chitty Chitty Beng Beng vliegt weer
Boek

Chitty Chitty Beng Beng vliegt weer (cop. 2012)/ Frank Cottrell Boyce, met ill. van Joe Berger ; [vert. uit het Engels: Lidwien Biekmann]

Samen met hun ouders gaan Lucy, Jem en kleine Harry in een kampeerbusje op wereldreis. Al snel blijkt het voertuig er een eigen wil op na te houden. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Als de vader van Lucy, Jem en kleine Harry werkloos raakt, besluit hij het hele gezin mee te nemen op wereldreis. In een oud Volkswagenbusje, voorzien van een krachtige, op de sloop gevonden motor, gaan ze op pad. Al snel blijkt hun voertuig een eigen wil te hebben en zo verzamelt de motor over de hele wereld de overige resten om uiteindelijk in volle glorie hersteld te worden. Want de motor bleek afkomstig uit de legendarische raceauto Chitty Chitty Bang Bang uit een verhaal van James Bond-auteur Ian Fleming. Naar dit verhaal wordt in dit avontuur verwezen; achterin volgt nog een korte toelichting. Het met vaart vertelde verhaal is humoristisch en heeft een goede spanningsboog. In de tekst staan enkele moeilijke woorden die niet verklaard worden of verduidelijkt in de context (convertible, psychedelisch) en ook de Engelstalige en Franse woorden/zinnetjes blijven onvertaald. Met karikaturale pentekeningen in zwart-wit- en grijstinten. De auteur ontving diverse prijzen, o.a een Carnegie Medal voor zijn debuut 'Miljoenen'. Een fijn, ongecompliceerd verhaal voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025751371

Titel Chitty Chitty Beng Beng vliegt weer
Auteur Frank Cottrell Boyce
Secundaire auteur Joe Berger ; Lidwien Biekmann
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, cop. 2012
Overige gegevens 232 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Chitty Chitty Bang Bang flies again. - London : Macmillan Children's Books, 2011
ISBN 9789025751371
PPN 338608974
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Reizen
Taal Nederlands