Coole skaterverhalen
Boek

Coole skaterverhalen (cop. 2012)/ Alexandra Fischer-Hunold, tek. van Silke Voigt ; [vert. uit het Duits: Evelyn Onink-Middelbeek]

Acht verhalen over skaten. Over oma die haar kleinkinderen op de skates naar school brengt, over Gero en zijn vrienden die op de skates broodjes rondbrengen en over toverskates, die lange afstanden kort maken. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Acht korte verhalen over skaten. Over oma die autopech heeft en daarom op skates haar kleinkinderen naar school brengt; over Gero en zijn vrienden die de broodjes uit de winkel van zijn vader op de skates rondbrengen; over toverskates, die lange afstanden kort maken en over Annet die bij het skaten bijna onder een auto komt. De op zichzelf staande korte verhaaltjes (ca. zes tot acht pagina's) zijn afgedrukt in een groot schreefloos lettertype. De ruime bladspiegel moet de indruk wekken dat ze bedoeld zijn voor beginnende lezers maar de moeilijke, soms vier- of meerlettergrepige woorden passen daar niet bij. De verhaaltjes zijn nauwelijks uitgewerkt en eindigen soms abrupt. Enigszins afstandelijke schrijfstijl. Het boek is geïllustreerd met vrolijke kleurentekeningen en heeft een speelse opmaak en een aantrekkelijk omslag. Deel uit de serie 'Lezen is te gek!'* met aansprekende thema's als voetbal, dolfijnen en pony's. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044732542

Titel Coole skaterverhalen
Auteur Alexandra Fischer-Hunold
Secundaire auteur Silke Voigt ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 58 p - tek - 22 cm
Annotatie Vert. van: Skatergeschichten. - Bindlach : Loewe, cop. 2006. - (LesePiraten)
ISBN 9789044732542
PPN 341232629
Genre verhalenbundel - sport
Thematrefwoord Skating
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lezen is te gek!
Boek

Lezen is te gek! (2009-...)

vol.
Uitgeleend