Schattige zeehondenverhalen
Boek

Schattige zeehondenverhalen (cop. 2012)/ Beatrix Mannel, tek. van Silke Voigt ; [vert. uit het Duits: Evelyn Onink-Middelbeek]

Acht verhalen over zeehonden. Over een zeehond die graag in het circus wil optreden, over een jongen die een huiler vindt op het strand en over een meisje dat gered wordt door een zeehond. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Acht korte verhalen waarin zeehonden een hoofdrol spelen. Over een zeehond die graag in het circus wil optreden, over een jongen die een huiler vindt op het strand en over een meisje dat gered wordt door een zeehond wanneer ze te ver de zee in gaat. De verhalen tellen zo'n vijf tot zes pagina's en zijn los van elkaar te lezen. Elke pagina bevat een kleurige en vrolijke illustratie. Deel uit de serie 'Lezen is te gek!'*. De tekst is gezet in een grote, schreefloze letter, met vier tot zes woorden per regel. De zinslengte wisselt echter sterk, sommige zinnen tellen vijf woorden, andere lopen door over vier of vijf regels. Ook de lengte en moeilijkheid van de woorden wisselt. Voor een boek dat is bedoeld voor beginnende lezers, vergt de tekst door de woord- en zinslengte toch wel een behoorlijk leesniveau. Een aardig boek voor dierenvrienden vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044732535

Titel Schattige zeehondenverhalen
Auteur Beatrix Mannel
Secundaire auteur Silke Voigt ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 59 p - tek - 22 cm
Annotatie Vert. van: Seehundgeschichten. - Bindlach : Loewe, cop. 2008. - (LesePiraten)
ISBN 9789044732535
PPN 341232475
Genre dierenleven - verhalenbundel
Thematrefwoord Zeehonden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lezen is te gek!
Boek

Lezen is te gek! (2009-...)

vol.
Uitgeleend