Vrolijke vriendinnenverhalen
Boek

Vrolijke vriendinnenverhalen (cop. 2012)/ Antonia Michaelis, tek. van Katharina Wieker ; [vert. uit het Duits: Evelyn Onink-Middelbeek]

Acht verhalen over vriendschap. Lena's beste vriendin gaat verhuizen, een meisje heeft een vriendin van 85 jaar en ook als je heel verschillend bent, kun je vriendinnen zijn. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Acht verhalen van elk zes pagina's waarin kleine vriendinnen de hoofdrol spelen. In elke vriendschap komt een deuk die weer opgelost wordt. Anna gaat verhuizen; Nina kiest een ander vriendinnetje; Greetje is een fantasievriendinnetje; Imani komt uit Ghana; Anja leert langzaam. Voor elk probleem komt een oplossing, bijvoorbeeld het fantasievriendinnetje maakt plaats voor een echt; Mia komt voor Anja op en gaat haar helpen. De meeste verhalen hebben een auctoriale verteller, sommige een ik-figuur. Het taalgebruik is eenvoudig, maar niet geschikt voor beginnende lezers. Daarvoor zijn veel woorden te lang, evenals sommige zinnen. Originele thema's voor de doelgroep. Een vlotte kleurenillustratie op elke pagina. De vrolijkheid straalt ervan af. Deel uit de reeks 'Lezen is te gek!'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044732566

Titel Vrolijke vriendinnenverhalen
Auteur Antonia Michaelis
Secundaire auteur Katharina Wieker ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 58 p - tek - 22 cm
Annotatie Vert. van: Freundinnengeschichten. - Bindlach : Loewe, cop. 2008. - (LesePiraten)
ISBN 9789044732566
PPN 341543152
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lezen is te gek!
Boek

Lezen is te gek! (2009-...)

vol.
Uitgeleend