Er speelt vanavond in het buurthuis een band
Boek

Er speelt vanavond in het buurthuis een band de nederpophausse van de jaren '80 volgens de muzikanten zelf (cop. 2011)/ Twan Linders

Terugblik op de Nederlandse popmuziek in de jaren tachtig van de 20e eeuw.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, een onderwijzer, was nog maar een jongetje halverwege de jaren tachtig van de 20e eeuw, toen de eerste Nederpophausse over ons land golfde. Plotseling leek het voorbij. 'Doe Maar' ging uit elkaar en leek de hele scene in zijn val mee te slepen. Dertig jaar later zoekt het jongetje van toen zijn oude helden op, bespreekt met hen de gloriedagen en het vervolg van de carrières. Hij interviewt onder andere bandleden van Doe Maar (Ernst Jansz), Toontje lager, Het goede doel (Henk Westbroek), Frank Boeijen groep, Kadanz en Normaal (Bennie Jolink). In dit boek de neerslag van die interviews, voorzien van hitparadestatistieken en veel kleurenfoto's in een vlotte en toegankelijke stijl. Een goede evaluatie van die eerste gouden jaren van de Nederlandse pop en een feest der herkenning voor de veertigplusser. De opmaak oogt wat verouderd, met goede wil zou je kunnen zeggen dat die de jaren tachtig overtuigend imiteert. Met discografie.

Specificaties

Nederlands | 9789081804301

Titel Er speelt vanavond in het buurthuis een band : de nederpophausse van de jaren '80 volgens de muzikanten zelf
Auteur Twan Linders
Type materiaal Boek
Uitgave [Eindhoven] : Catharsis, cop. 2011
Overige gegevens 274 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789081804301
PPN 338794581
Rubriekscode 785.72
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Popmuziek; Nederland; 1981-1990 ; Goede Doel, Het (popgroep) ; Toontje Lager ; Kadanz ; Drukwerk (popgroep) ; Normaal ; Janse Bagge Bend ; Noodweer (popgroep) ; Frank Boeijen Groep ; VOF de Kunst ; Splitsing (popgroep) ; Klein Orkest ; Doe Maar (popgroep)
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Popmuziek