Het tuinfeest
Grote Letter Boek

Het tuinfeest (cop. 2012)/ Sarah Challis, [vert. uit het Engels: Fanneke Cnossen]

Een vrouw van middelbare leeftijd wil een groot feest geven voor haar familie, maar er zijn nog wel enkele obstakels te overwinnen.

Recensie

Een meeslepend familierelaas over drie generaties vormt deze nieuwe roman van de Engelse schrijfster, na het enthousiast ontvangen 'Voetstappen in het zand'. Centraal staat Alice, die haar zestigste verjaardag en veertigste trouwdag met een tuinfeest groots wil vieren. Het verzet van haar man valt mee, zo gaat hij op in zijn eigen leven, wat nog voor onverwachte moeilijkheden zorgt. De vier kinderen en hun partners lijken niet op een feest te zitten wachten, omdat hun levens problematisch verlopen. Aan de orde komen o.a. werkloosheid, huwelijksproblemen, echtscheiding, emancipatie en zorgen om kinderen; verdriet en inzicht bij een kleindochter. Het vlot vertelde verhaal, geschreven in de derde persoon, wisselt steeds van perspectief. De schrijfster weet de verschillende karakters boeiend en overtuigend neer te zetten. Ze weet de lezer nauw bij de levensechte drama's te betrekken. Feelgoodroman, geschikt voor een breed vrouwelijk publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789046308769

Titel Het tuinfeest
Auteur Sarah Challis
Secundaire auteur Fanneke Cnosse
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Leidschendam : Uitgeverij XL, cop. 2012
Overige gegevens 424 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Boekerij, cop. 2012 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: The garden party. - London : Headline Review, 2011
ISBN 9789046308769
PPN 341540277
Genre familieroman
Taal Nederlands