De stad die naar meneer Sun verhuisde
Boek

De stad die naar meneer Sun verhuisde over nieuwe megasteden in China (cop. 2012)/ Michiel Hulshof & Daan Roggeveen, [tekstred.: Eelke Warrink ... et al.]

Analyse van de opkomst van megasteden in Centraal- en West-China en de sociaaleconomische en architectonische gevolgen daarvan.

Aanwezigheid

Recensie

Sinds 2009 werken de journalist Hulshof en Roggeveen, architect en fotograaf, samen in het Go West Project. Dit project is een multidisciplinaire denktank gewijd aan de opkomende miljoenensteden in Centraal- en West-China. De opkomst van China als economische grootmacht concentreerde zich aanvankelijk aan de Oostkust. De laatste jaren verschuift de industriële activiteit naar het binnenland van China. Het gevolg is dat daar de boerensamenleving in hoog tempo verandert in een stedelijke. De urbanisatiegraad zal oplopen tot 70% van de bevolking. Om dit in goede banen te leiden, worden er megasteden gebouwd (bijvoorbeeld Chongging met 33 miljoen inwoners). De schrijvers hebben deze steden bezocht (in 2009 en 2010) en schrijven op indringende wijze over de sociaaleconomische en architectonische gevolgen hiervan. Uitvoerig komen de gevaren van deze bouwwoede aan de orde: voor het milieu, de financiële wereld en de politieke stabiliteit. Een interessant boek over een belangwekkend onderwerp.

Specificaties

Nederlands | 9789461050281

Titel De stad die naar meneer Sun verhuisde : over nieuwe megasteden in China
Auteur Michiel Hulshof ; Daan Roggeveen
Secundaire auteur Eelke Warrink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : SUN, cop. 2012
Overige gegevens 221 p - 22 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789461050281
PPN 339774991
Rubriekscode China 719.23
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verstedelijking; China