Betoverende kasteelverhalen
Boek

Betoverende kasteelverhalen (cop. 2012)/ Antonia Michaelis, tek. van Heike Wiechmann ; [vert. uit het Duits: Evelyn Onink-Middelbeek]

Acht verhalen waarin kinderen terechtkomen in de riddertijd en rondom kastelen allerlei avonturen beleven. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Acht op zichzelf staande verhaaltjes waarin het thema 'kastelen' centraal staat. De verschillende kinderen komen door een droom of fantasie terecht in de riddertijd, waar ze mensen uit die tijd helpen, met ze voetballen of zich een ridder wanen. Door de kortheid van de verhaaltjes (zes pagina's) blijven de belevenissen oppervlakkig en afstandelijk. Speelse opmaak doordat de tekstblokken worden omringd door vele, vrolijk gekleurde illustraties. Gedrukt in een groot schreefloos lettertype. Aantrekkelijk omslag. De redelijk korte zinnen zijn geschreven in de verleden tijd, bevatten vier- en vijflettergrepige woorden (koninginnen, galoppeerden), hoofdletters en interpunctie. Daardoor is het geen boekje voor beginnende lezers, in tegenstelling tot wat het omslag vermeld. Deeltje uit de serie 'Lezen is te gek!' dat, gezien het onderwerp en het speelse geheel, wel aan zal spreken bij lezers vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044732559

Titel Betoverende kasteelverhalen
Auteur Antonia Michaelis
Secundaire auteur Heike Wiechmann ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 58 p - tek - 22 cm
Annotatie Vert. van: Zauberschlossgeschichten. - Bindlach : Loewe, cop. 2008. - (LesePiraten)
ISBN 9789044732559
PPN 34123298X
Genre sprookjes - verhalenbundel
Thematrefwoord Kastelen ; Tijdreizen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lezen is te gek!
Boek

Lezen is te gek! (2009-...)

vol.
Uitgeleend