Hoe werkt dat?
Boek

Hoe werkt dat? (cop. 2012)/ Alain Korkos, Christophe Clérici, [vert. uit het Frans: Marjan Lindt]

Hoe werkt een wasmachine, een windmolen, een saxofoon of een ruimteveer? Uitgelegd wordt hoe verschillende soorten machines en apparaten werken. Met kleurentekeningen, ook soms dwarsdoorsnedes. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Eenvoudige uitgave waarin op een simpele manier uitgelegd wordt hoe vrij willekeurig gekozen alledaagse voorwerpen en machines, zoals bijvoorbeeld een wasmachine en een stofzuiger maar ook de boekdrukkunst en de parapente, werken. Ieder onderwerp wordt behandeld op twee naast elkaar liggende bladzijdes. Aan de hand van retro gekleurde tekeningen (soms ook dwarsdoorsnedes) op een wisselende fletsgekleurde ondergrond wordt een stap-voor-stapbeschrijving gegeven in een, soms lastig te lezen, kleine schrijfletter. Korte teksten in een strakker, ook klein, lettertype geven aanvullende informatie waarin de doelgroep, bovenbouw van de basisschool, persoonlijk wordt aangesproken. De teksten zijn niet altijd even gemakkelijk te volgen. Ondanks de moderne onderwerpen komt het totaal door de gekozen vormgeving gedateerd en weinig inspirerend over. Bevat achterin een alfabetisch register (maar of een kind nu op 'polarisatie' gaat zoeken is natuurlijk de vraag) en een begrippenlijst die vaak meer vragen oproept dan antwoorden geeft. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044730654

Titel Hoe werkt dat?
Auteur Alain Korkos ; Christophe Clérici
Secundaire auteur Marjan Lindt
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 77 p - ill - 27 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Dis, comment ça marche? : ces machines qui nous entourent. - Paris : De la Martinière Jeunesse, cop. 2011
ISBN 9789044730654
PPN 341263419
Rubriekscode 640.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Techniek
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Techniek