Summerschool Park Lingezegen
Boek

Summerschool Park Lingezegen improvisatie als onderwijsmodel : gereedschappen voor identiteit ([2011])/ Ton Matton, Harmen van de Wal, [concept: Ton Matton ; red.: Martine van Kampen ; teksten: Christopher Dell ... et al. ; vert.: Michael Meert ... et al. ; tek.: Krill Architectuur en Onderzoek]

Verslag in woord en beeld van een kunstproject in en over Park Lingezegen, een landschapspark in wording tussen Arnhem en Nijmegen. Tijdens de Summerschools volgde een groep studenten creatieve workshops.

Aanwezigheid

Recensie

Verslag in woord en beeld van Summerschool Park Lingezegen, een kunstproject in en over een bijzonder landschapspark dat naar verwachting in 2014 gerealiseerd zal zijn tussen Arnhem en Nijmegen. Bijzonder, omdat het grotendeels uit agrarisch gebied bestaat en er behalve gerecreëerd ook gewoond en gewerkt zal worden. Dat roept vragen op over de identiteit van het park, de gebruiksmogelijkheden en de interactie tussen bewoners, agrariërs en recreanten. Deze vragen vormden de basis voor de Summerschools van 2008, 2009 en 2010 met workshops en lezingen voor studenten (landschaps)architectuur, kunst en filosofie. Docenten en sprekers kwamen uit diverse hoeken, zoals landschapsarchitectuur, dans, muziek en gamedesign. De workshops leidden tot verrassende voorstellen, zoals een kinderspeurtocht door de boomgaarden en een verlichtingsplan voor het park. De publicatie toont diverse van deze uitgewerkte ideeën en licht ze toe. Artikelen van gastdocenten en sprekers zetten het project in een breder kader. Doel van de publicatie is ook anderen te inspireren. Tekst gedeeltelijk in het Engels.

Specificaties

Nederlands | 9789460830525

Titel Summerschool Park Lingezegen : improvisatie als onderwijsmodel : gereedschappen voor identiteit
Auteur Ton Matton ; Harmen van de Wal
Secundaire auteur Martine van Kampen ; Christopher Dell ; Michael Meert
Type materiaal Boek
Uitgave [Rotterdam] : Post Editions, [2011]
Overige gegevens 92 p - ill - 34 cm
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789460830525
PPN 337044171
Rubriekscode 450.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Summerschool Lingezegen
Trefwoord Overbetuwe
Lingewaard
Park Lingezegen
Kunst
Kunstonderwijs