Hemel en hel
Boek

Hemel en hel beelden van het hiernamaals in het westers christendom (cop. 2012)/ Frank G. Bosman (red.)

Bundel artikelen waarin theologen, schrijvers, schilders, filmmakers en componisten hun visie op het leven na de dood geven.

Aanwezigheid

Recensie

Drs. Frank G. Bosman is media- en cultuurtheoloog (Katholieke Universiteit Brabant) en coördinator van het Luce, Centrum voor Religieuze Communicatie. In 2010 organiseerde Luce in samenwerking met de stichting Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO) de academische lezingencyclus 'Hemel en hel'. De voordrachten uit de cyclus zijn omgewerkt tot artikelen voor deze bundel, geredigeerd door Bosman. In acht hoofdstukken beschrijven de verschillende auteurs de visie van theologen, schrijvers, schilders, filmmakers en componisten op het hiernamaals. Het resultaat is een zeer gevarieerd boek. Aan bod komen onder meer het hemelse Jeruzalem in het boek Openbaringen, Augustinus' ideeën over de hemel, Dante's Goddelijke Komedie, het Dies Irae in de requiem-mis, Vestdijks 'De kellner en de levenden' en beelden van hemel en hel in de populaire (film)cultuur. Het boek is gericht op een breed geïnteresseerd publiek en zal door de toegankelijke schrijfstijl en het brede spectrum van onderwerpen die weg vast vinden. Kleurenafbeeldingen en noten plus verwijzingen naar gebruikte literatuur na ieder hoofdstuk.

Specificaties

Nederlands | 9789089720450

Titel Hemel en hel : beelden van het hiernamaals in het westers christendom
Secundaire auteur Frank G. Bosman
Type materiaal Boek
Uitgave Heeswijk : Uitgeverij Abdij van Berne, cop. 2012
Overige gegevens 208 p - ill - 24 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met: Luce, Centrum voor Religieuze Communicatie, Tilburg University - Met lit. opg
ISBN 9789089720450
PPN 341149489
Rubriekscode 906.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kellner en de levenden, De (boek) ; Hiernamaals; Christendom; Cultuurgeschiedenis ; Divina Commedia, La (boek) ; Laatste oordeel, Het (kunstwerk) ; Openbaring van Johannes (bijbelboek)
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Hiernamaals