Eend en zijn vrienden
Boek

Eend en zijn vrienden (2012)/ door Kathryn en Byron Jackson, ill. van Richard Scarry ; vert. [uit het Engels] door Laura Hak

Net als zijn vrienden Jan Konijn en Muis houdt Eend niet van water. Maar voor een eend is dat niet handig. Zijn vrienden willen Eend helpen zijn watervrees te overwinnen. Prentenboek met nostalgische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Jan Konijn en Muis houden niet van water en Eend al helemáál niet. Dat is vreemd voor een eend. De twee vrienden bedenken een plan om Eend van zijn watervrees af te helpen. Lief, onschuldig en herkenbaar verhaaltje - deeltje 107 in de reeks Gouden Boekjes - met een onverwacht eind. Vertaling van de oorspronkelijke Amerikaanse uitgave uit 1949 door het schrijversduo van eerdere Gouden Boekjes als 'Plofje de Olifant' en 'Poes Pinkie'. Ook de illustrator is bepaald geen onbekende in de reeks door titels als 'Het koekemannetje' en 'Het Feestvarken'. Hij verzorgde de vriendelijke, eigenwijze, zachtgetinte plaatjes op iedere pagina. De prettig leesbare, begrijpelijke tekst met vooral enkelvoudige zinnetjes en vlotte dialoog staat steeds onder de prenten. Stevig, handzaam boekje voorzien van het bekende gouden rugje. Duidelijke titel en kleurenillustratie van de drie dierenvrienden op het omslag, waarop traditiegetrouw de auteursnaam ontbreekt. Nog steeds aantrekkelijke uitgave over vriendschap, elkaar helpen en zelfvertrouwen. Leesplezier voor kleuters én hun (groot)ouders. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047611943

Titel Eend en zijn vrienden
Auteur Kathryn Jackson
Secundaire auteur Richard Scarry ; Laura Hak ; Byron Jackson
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Amsterdam] : Rubinstein, 2012
Overige gegevens [28] p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: Duck and his friends. - New York : Random House, cop. 1949
ISBN 9789047611943
PPN 335922422
Thematrefwoord Angsten ; Zwemmen
Taal Nederlands