Mijn eerste Engelse woordjes
Boek

Mijn eerste Engelse woordjes eenvoudig tweetalig beeldwoordenboek (cop. 2012)/ Katy R. Kudela, [vert. uit het Engels en fonetische bew.: Wouter Jooren]

Leer eenvoudige Engelse woordjes rond veertien thema's als familie, keuken en kleuren. Met aandacht voor de uitspraak. Beeldwoordenboek met paginagrote kleurenfoto's. met hulp vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Onderverdeeld in veertien thema's (o.a. familie, tuin, lichaam etc) van elk een dubbele bladzijde, worden aan de hand van een kleurenfoto verschillende onderdelen benoemd. In een witte tekstballon staat eerst in blauw het Nederlandse woord, daaronder in grotere, zwarte, vette letters het Engelse woord en daarna (tussen haakjes) in gewone zwarte letters de uitspraak. Helemaal achterin staat een overzicht van enige woorden die je nodig hebt bij het voeren van een eventueel gesprek (hello, goodnight etc). De thema's zijn goed gekozen en de foto's helder van kleur. Jammer is dat de uitspraak in een soort fonetisch Nederlands is gezet, waarbij de klemtoon in hoofdletters staat (wat niet is uitgelegd). De Nederlandse uitspraak van veel letters wordt echter vaak totaal anders uitgesproken waardoor de lezer een verkeerde uitspraak wordt aangeleerd (zoals de g (great) of de th in three (trie)). Een eenvoudige cd had uitkomst kunnen bieden. Nu is er iemand nodig die het kind hierbij helpt of kun je naar de internetsite, waarop je ook de uitspraak van woorden kunt beluisteren. Voorin staat uitleg hoe het boek te gebruiken, achterin boeken en sites voor als je meer wilt oefenen. Maakt deel uit van de serie 'Mijn eerste...'. Onder begeleiding vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055666331

Titel Mijn eerste Engelse woordjes : eenvoudig tweetalig beeldwoordenboek
Auteur Katy R. Kudela
Secundaire auteur Wouter Jooren
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 27 cm
Annotatie Oorspr. Engelse uitg.: Minneapolis : Capstone Press, cop. 2010 - Met lit. opg
ISBN 9789055666331
PPN 341556459
Rubriekscode Engels 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Engelse taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Engelse taal

Relaties/Serie

Mijn eerste ...
Boek

Mijn eerste ... (2012-...)

vol.
Uitgeleend
Katy R. Kudela