Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mijn eerste Arabische woordjes
Boek

Mijn eerste Arabische woordjes eenvoudig tweetalig beeldwoordenboek (cop. 2012)/ Katy R. Kudela, [vert. uit het Engels en fonetische bew.: Ada Kuijstermans]

Leer eenvoudige Arabische woordjes rond veertien thema's als familie, keuken en kleuren. Met aandacht voor de uitspraak. Beeldwoordenboek met paginagrote kleurenfoto's. Met hulp vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Leer Arabische woordjes via veertien thema's, waaronder familie, kleding, keuken en kleuren. Telkens worden op een kleurenfoto van een dubbele bladzijde verschillende onderdelen benoemd. In een witte tekstballon staat eerst in donkerblauw het Nederlandse woord, daaronder in grote vette letters het Arabische woord en daarna (tussen haakjes) in gewone letters de uitspraak. Achterin staan de getallen van een tot en met tien en woordjes als tot ziens, goedemorgen en welterusten. De thema's zijn goed gekozen en de foto's helder van kleur. Jammer is dat bij de Nederlandse zelfstandige naamwoorden geen bepaald lidwoord staat. Dat is belangrijk voor bv. kinderen met een taalachterstand en allochtone kinderen waarvan de ouders het Nederlands niet goed beheersen. Daarnaast is de uitspraak in een soort fonetisch Nederlands gezet, die soms niet klopt. Zo leert de lezer een verkeerde uitspraak aan. Een eenvoudige cd had uitkomst kunnen bieden. Nu is er iemand nodig met kennis van de Arabische taal die het kind hierbij helpt. Voorin staat uitleg hoe het boek is te gebruiken, achterin boeken en websites voor als je meer wilt oefenen. Maakt deel uit van de uit het Engels vertaalde serie 'Mijn eerste...'. Onder begeleiding vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055667949

Titel Mijn eerste Arabische woordjes : eenvoudig tweetalig beeldwoordenboek
Auteur Katy R. Kudela
Secundaire auteur Ada Kuijstermans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 27 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: My first book of Arabic words. - Minneapolis : Capstone Press, cop. 2010
ISBN 9789055667949
PPN 341556521
Rubriekscode Arabisch 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Arabische taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Arabische taal

Relaties/Serie

Mijn eerste ...
Boek

Mijn eerste ... (2012-...)

vol.
Uitgeleend
Katy R. Kudela