Op expeditie met Freek Vonk
Boek

Op expeditie met Freek Vonk (cop. 2011)/ Freek Vonk en Herco van Houdt, [red.: Ester Kerkhoff ; eindred.: Claire Peels]

Weetjes van dierengek Freek Vonk over allerlei vreemde en gevaarlijke dieren als de walvishaai, slangen en de gaviaal. Met survivaltips en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voor zijn werk komt bioloog, onderzoeker en dierenliefhebber Freek Vonk tijdens expedities over de hele wereld vele interessante en soms gevaarlijke dieren tegen. In een zeer populaire vorm worden in deze handzame uitgave allerlei wetenswaardigheden gepresenteerd. In hoofdstukjes van twee bladzijden maak je kennis met dieren als een kraakhagedis, vuurmier, blauwe vinvis en haaien. Tussendoor geeft Freek onder meer overlevingstips en vertelt hij over zijn werk in het laboratorium en experimenten met gif. Veel kleurenfoto's, veel verschillende lettertypes en -groottes (lopende tekst in zeer kleine druk) met volop kleuren en kaders (tekst vaak in hoofdletters) maken het boekje tot een soort knipselkrantje dat je vliegensvlug door kunt bladeren. Of de jeugd daar wat van opsteekt, is de vraag. Het jeugdprogramma 'Freek op safari' op televisie (Z@ppLive) overstijgt verreweg het niveau van deze uitgave. De speelse lay-out zal voor sommige kinderen onrustig aandoen. Hoewel er een inhoudsopgave aanwezig is en de thema's bovenaan de bladzijde worden vermeld, is de indeling van het boek wat onoverzichtelijk. Een register ontbreekt. Aangezien Freek ook populair is bij de jeugd, toch de moeite waard voor dierenliefhebbers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048814596

Titel Op expeditie met Freek Vonk
Auteur Freek Vonk
Secundaire auteur Ester Kerkhoff ; Herco van Houdt
Type materiaal Boek
Uitgave [Washington, D.C.] : National Geographic Junior, cop. 2011 - Diemen : G+J Publishing - [Amsterdam] : Dutch Media Uitgevers
Overige gegevens 128 p - ill - 22 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Blink Uitgevers
ISBN 9789048814596
PPN 334576172
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren