De Dode Zeerollen
Boek

De Dode Zeerollen (cop. 2011)/ Timothy H. Lim, [vert. uit het Engels: Inge Soerjadi ; red.: Kora Kremer]

Overzicht van de huidige wetenschappelijke inzichten omtrent de in 1947-1962 ontdekte Dode-Zeerollen, een collectie van Bijbelse en andere joodse religieuze handschriften.

Aanwezigheid

Recensie

De Dode-Zeerollen, zo genoemd vanwege hun vindplaatsen nabij Qumran dicht bij de Dode Zee, bevatten een groot aantal bijbelse én niet-bijbelse teksten. Ze zijn op schrift gesteld door een joodse gemeenschap rond het begin van onze jaartelling. Sedert hun ontdekking in 1947-1962 zijn ze een belangrijke bron geweest voor de studie en de handschriften van de boeken van het Oude Testament, het jodendom en de achtergronden van het Nieuwe Testament en de vroege christelijke kerken. De auteur, internationaal erkend expert op het gebied van de Dode-Zeerollen, biedt in dit boek een overzicht van de feiten en de belangrijkste theorieën rond de ontdekking van deze rollen en de betekenis ervan voor de bijbelwetenschap. Daarnaast gaat hij in op de populaire lectuur rondom deze rollen waarin wilde geruchten en complottheorieën werden beschreven. Het zeer omvangrijke studiegebied wordt overzichtelijk gekaderd in een groot aantal hoofdstukken met steeds een beknopte heldere uitleg. Met een aantal afbeeldingen en kaartjes in zwart-wit, een literatuuropgave en een register. Pocketuitgave; normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789062710881

Titel De Dode Zeerollen
Auteur Timothy H. Lim
Secundaire auteur Inge Soerjadi ; Kora Kremer
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Synthese, cop. 2011
Overige gegevens 155 p - ill - 19 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: The Dead Sea Scrolls : a very short introduction. - Oxford : Oxford University Press, 2005
ISBN 9789062710881
PPN 331195704
Rubriekscode 220.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dode-Zeerollen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Dode-Zeerollen

Relaties/Serie

Een kort overzicht

Een kort overzicht (2011-...)

vol.
Uitgeleend