Prinsessenverhalen voor beginnende lezers
Boek

Prinsessenverhalen voor beginnende lezers ([2012])/ Sandra Grimm, tek. van Katharina Wieker ; [vert. uit het Duits: Kirsten Verhagen]

Vier verhalen over prinsesen. Prinses Lara wil meedoen aan een riddertoernooi en Julia wil met haar vader prinsesje spelen. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Vier korte prinsessenverhalen voor de beginnende lezer. Prinses Lara wil meedoen aan een riddertoernooi. Iedereen zal haar laten winnen, omdat ze een prinses is. Maar Lara wil alleen winnen als ze de beste is en verzint een list. Prinses Nina raakt 's nachts speelgoed kwijt. Ze verzint plannetjes om te ontdekken wie de dief is en ontdekt iets bijzonders. Julia wil met haar vader prinsesje spelen. Als pappa liever de krant leest, is dat voor Julia geen probleem. Hanne mag samen met haar moeder een prinses ontmoeten. Ze ontdekt dat niet alles wat ze over prinsessen denkt klopt. Deel uit de reeks 'Leesfeest'*. De tekst, in een groot zwartgedrukt lettertype, staat tussen vele kleurrijke, ongekaderde tekeningen met veel details. De tekst en illustraties vragen evenveel aandacht en het geheel geeft daardoor een druk beeld. Voor beginnende lezers kan dit te afleidend zijn. Ook is het woordgebruik voor beginnende lezers te moeilijk, met woorden als 'riddertoernooi', 'zelfgebouwde' en 'teleurgesteld'. Maar wel aantrekkelijk vormgegeven, omdat er veel te zien is. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044732931

Titel Prinsessenverhalen voor beginnende lezers
Auteur Sandra Grimm
Secundaire auteur Katharina Wieker ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2012]
Overige gegevens 39 p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: Prinzessingeschichten. - Bindlach : Loewe, cop. 2009. - (Lesetiger)
ISBN 9789044732931
PPN 341556807
Genre sprookjes - verhalenbundel
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leesfeest!
Boek

Leesfeest! (2012-...)

vol.
Uitgeleend