Strijd tegen het water
Boek

Strijd tegen het water (2011)/ tek.: Marc Verhaegen, scenario: Jan Kragt en Marc Verhaegen ; inkting: Jos Vanspauwen ; inkleuring: Tom Metdepenningen

Ballonstrip over het werk van Water Save, een Europese organisatie die in actie kan komen bij overstromingen. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De strijd tegen het water is van alle tijden. Ondanks allerlei waterwerken komen er nog steeds waterrampen voor. Voor een aantal landen binnen de Europese Unie is deze problematiek aanleiding geweest om Water Save op te richten. Een internationale organisatie met hulpverleners die ingezet kan worden bij overstromingen en andere 'watercalamiteiten'. Hierover gaat deze voorlichtingsstrip. Aan de hand van de belevenissen van de hoofdpersoon Peter Holvoet wordt duidelijk waarom Water Save is opgericht en wanneer deze wordt ingezet. In een realistische tekenstijl in kleur met veel uitleggende tekst krijgt de lezer inzicht in de organisatie en de strijd tegen het water. De personages zijn wat statisch getekend; het kleurgebruik is helder en het album heeft een rustige lay-out. Een educatieve strip die gebruikt kan worden bij schoolprojecten. Er is ook een lespakket dat via www. Eureducation.nl kan worden gedownload. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789081687959

Titel Strijd tegen het water
Auteur Marc Verhaegen
Secundaire auteur Tom Metdepenningen ; Jan Kragt
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Culemborg] : Stichting Eureducation, 2011
Overige gegevens 46 p - gekleurde ill - 30 cm
ISBN 9789081687959
PPN 338895884
Genre stripverhaal
Thematrefwoord Overstromingen ; Milieu
Taal Nederlands