BMX trucs freestyle
Boek

BMX trucs freestyle stap voor stap (cop. 2012)/ Sean D'Arcy, [technisch expert] Shaun Jarvis, [foto's binnenwerk April Ward ; vert. uit het Engels: Jan Vangansbeke]

Stapsgewijs leer je allerlei BMX-trucs, zowel Flatland als Air. Zoals de Bunny Hop, Whiplash en Fire Hydrant. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 18 jaar.

Recensie

Freestylen met BMX fietsen heeft als sport de wereld veroverd. De sport is verdeeld in twee stijlen: Flatland en Air. Flatland heeft betrekking op de sprongen vanaf de grond en Air verwijst naar de stunts in de lucht waarbij hellingen en relingen gebruikt worden om meer hoogte te krijgen. In twee hoofdstukken worden 39 Flatland en Air trucs, stap voor stap uitgelegd door Sean D'Arcy. Deze professional is een bekende in de wereld van Freestyle. Het oefenboek bevat korte duidelijke teksten, in blokjes afgebeeld, afgestemd op de doelgroep. Voor elke truc zijn drie bladzijden beschikbaar. Hierbij staan telkens enige actiefoto's in kleur. Het Freestyle Now Team (allen met fietshelm) laat soms spectaculaire moves zien. De trucs, voor zowel beginners als gevorderden, hebben namen als: Fire Hydrant, Fakey, Bunny Hop en Whiplash. Expert Shaun Jarvis geeft technische tips om nieuwe trucs nog sneller te leren of te verbeteren. Om ze te leren, vereist het goede lichamelijke conditie en veel oefening. Van de auteur verscheen in 2010 'Freestyle voetbalmoves: stap voor stap'*. Een handzame uitgave, geen register, in klein formaat. Vanaf ca. 10 t/m 18 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044731989

Titel BMX trucs freestyle : stap voor stap
Uniforme titel Freestyle BMX trucs
Auteur Sean D'Arcy ; Shaun Jarvis
Secundaire auteur April Ward ; Jan Vangansbeke
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 120 p - foto's - 19 cm
Annotatie Rugtitel: Freestyle BMX trucs - Vert. van: Freestyle BMX tricks. - London : A&C Black Publishers, 2010
ISBN 9789044731989
PPN 341568708
Rubriekscode 618.59
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fietscross
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Fietscross