Diabetes en nu?
Boek

Diabetes en nu? wat zijn de oorzaken? hoe krijg je het onder controle? hoe ziet je toekomst eruit? (2011)/ Jan Willem Elte

Veelzijdig populair overzicht van alle facetten van diabetes, bestemd voor patiënten en hun omgeving.

Recensie

Heruitgave van 'Meten is weten', nu onder een andere titel. De verschillen zijn voornamelijk cosmetisch. De tekst is hier en daar up to date gebracht en het boek oogt fris en eigentijds, maar grote inhoudelijke veranderingen zijn er niet. Het is jammer dat in de tekst de kleur rood veel voorkomt (rode letters op witte achtergrond of omgekeerd), wat de leesbaarheid niet ten goede komt. Het boek geeft degelijke basisinformatie over de oorzaken, diagnose en behandeling van diabetes, zowel type I als II. Het niveau van de tekst vergt enige opleiding en leesvaardigheid en de grafieken en overzichten zullen niet voor iedereen meteen duidelijk zijn. De tekst uit de vorige uitgave is ook online beschikbaar, op www.spreekuurthuis.nl. Doelgroep van dit boek zijn mensen (patiënten, hun naasten of zorgverleners) die basisinformatie over diabetes willen hebben en daarbij de voorkeur geven aan een boek boven het internet. Echt veel praktische informatie staat er niet in, het is geen zelfhulpboek. Bevat verklarende woordenlijst, adressen, suggesties om verder te lezen en een register.

Specificaties

Nederlands | 9789021551142

Titel Diabetes en nu? : wat zijn de oorzaken? hoe krijg je het onder controle? hoe ziet je toekomst eruit?
Auteur Jan Willem Elte
Type materiaal Boek
Editie 10e dr;
Uitgave Utrecht [etc.] : Spreekuur thuis, 2011
Overige gegevens 149 p - ill - 21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Oorspr. titel: Diabetes : over diagnose, behandeling en veelvoorkomende complicaties. - Weert : M & P, 1993. - (Spreekuur thuis)
ISBN 9789021551142
PPN 336349718
Rubriekscode 605.16
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Diabetes
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Diabetes