Avontuurlijke piratenverhalen
Boek

Avontuurlijke piratenverhalen (cop. 2012)/ Alexandra Fischer-Huntold, tek. van Ines Rarisch ; [vert. uit het Duits: Evelyn Onink-Middelbeek]

Acht verhalen over piraten. Woeste Wannes heeft een originele manier om een schat buit te maken en Isabella vaart stiekem mee op een piratenschip. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Acht verhalen die direct of zijdelings met piraten te maken hebben. Woeste Wannes heeft een wel heel originele manier om een schat buit te maken, Isabella gaat als verstekeling mee aan boord van een piratenschip, omdat ze piraat wil worden. De verhalen tellen zo'n vijf tot acht pagina's en zijn los van elkaar te lezen. Elke pagina bevat een kleurige en vrolijke illustratie. Deel uit de serie 'Lezen is te gek!'*. De tekst is gezet in een grote, schreefloze letter, met vier tot zes woorden per regel. De zinslengte wisselt echter sterk, sommige zinnen tellen vijf woorden, andere lopen door over vier of vijf regels. Ook de lengte en moeilijkheid van de woorden wisselt. De ruime bladspiegel moet de indruk wekken dat het boekje bedoeld is voor beginnende lezers, maar de moeilijke, soms vier- of meerlettergrepige woorden (pistachenoten, milieupiraten) passen daar niet bij. De verhaaltjes zijn nauwelijks uitgewerkt en eindigen soms abrupt. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044732573

Titel Avontuurlijke piratenverhalen
Auteur Alexandra Fischer-Huntold
Secundaire auteur Ines Rarisch ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 56 p - tek - 22 cm
Annotatie Vert. van: Seeräubergeschichten. - Bindlach : Loewe, cop. 2010. - (LesePiraten)
ISBN 9789044732573
PPN 341543322
Genre zeeverhaal - verhalenbundel
Thematrefwoord Zeerovers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lezen is te gek!
Boek

Lezen is te gek! (2009-...)

vol.
Uitgeleend