Spannende spookverhalen
Boek

Spannende spookverhalen (cop. 2012)/ Gerit Kopietz & Jörg Sommer, tek. van Silke Voigt ; [vert. uit het Duits: Evelyn Onink-Middelbeek]

Acht verhalen over spoken. Het spookje op Daans slaapkamer is niet zo eng. Die in de wasstraat vallen ook mee. Maar hoe zit het met de spoken in het spookhuis op de kermis? Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Acht verhalen over spoken. Gelukkig zijn niet alle spoken eng, zoals Daan ontdekt, als hij een spookje ontmoet op zijn slaapkamer. Ook de spoken in de autowasstraat vallen mee. Maar hoe zit het met de spoken in het spookhuis op de kermis? De verhalen tellen zo'n vijf tot zeven pagina's en zijn los van elkaar te lezen. Elke pagina bevat een kleurige en vrolijke illustratie. Deel uit de serie 'Lezen is te gek!'*. De tekst is gezet in een grote, schreefloze letter, met vier tot zes woorden per regel. De zinslengte wisselt echter sterk, sommige zinnen tellen vijf woorden, andere lopen door over vier of vijf regels. Ook de lengte en moeilijkheid van de woorden wisselt. De ruime bladspiegel moet de indruk wekken dat het boekje bedoeld is voor beginnende lezers, maar de moeilijke, soms vier- of meerlettergrepige woorden (spookdiploma, enthousiast, angstaanjagend) passen daar niet bij. De verhaaltjes zijn nauwelijks uitgewerkt en eindigen soms abrupt. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044732580

Titel Spannende spookverhalen
Auteur Gerit Kopietz
Secundaire auteur Silke Voigt ; Evelyn Onink-Middelbeek ; Jörg Sommer
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 58 p - tek - 22 cm
Annotatie Vert. van: Spukgeschichten. - Bindlach : Loewe, cop. 2002. - (LesePiraten)
ISBN 9789044732580
PPN 341543500
Genre griezelverhaal - verhalenbundel
Thematrefwoord Spoken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lezen is te gek!
Boek

Lezen is te gek! (2009-...)

vol.
Uitgeleend