Coole merken
Boek

Coole merken (cop. 2012)/ Liz Gogerly, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Wat zijn coole merken en hoe worden ze dat? Met interviews met o.a. Zuckerberg (Facebook) en tips over het ontwerpen van je eigen logo. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

In dit deeltje uit de 'Radar'-reeks* wordt dieper ingegaan op coole merken. Wat is een cool merk? Hoe creëer je een cool merk? Hoe overleven de coole merken de tand des tijds? Kun je aan een cool merk ontsnappen? Leven we in een coole cultuur of is het gewoon hebzucht? Alle informatie komt op een moderne, 'coole' manier voorbij: aantrekkelijke plaatjes van moderne merken en kleurenfoto's van bekende merken en 'merken-mensen' (Posh en Becks, Facebook-Zuckerberg, Apple Inc., Ugg en Aston Martin). Eerst trekt de collageachtige kleurrijke presentatie van plaatjes, logo's en titels de aandacht van de lezer; daarna komt pas de tekst. De tekst is verdeeld in blokken, die verschillend zijn van lay-out, alles in opvallende vormen en kleuren. Iedere pagina is anders. De teksten zijn informatief en erg gericht op gemakkelijk te onthouden feiten en weetjes. Met inhoudsopgave voorin en woordenlijst, eenvoudig register en verwijzingen naar fanclub-websites achterin. 'Radar' is een reeks voor jongeren van deze tijd waarbij het woord 'cool' steeds terugkomt. Informatieve uitgave die een voorbeeld is van de coole boodschap van dit boek - een boek dat uitnodigt, prikkelt en hebberig maakt. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020108

Titel Coole merken
Auteur Liz Gogerly
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 26 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: De logo's, de slogans, de obsessie - Met reg - Vert. van: Cool brands. - London : Wayland, cop. 2011. - (Radar)
ISBN 9789462020108
PPN 342093894
Rubriekscode 369.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Consumentengedrag ; Handelsmerken; Marketing
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Handelsmerken

Relaties/Serie

Radar
Boek

Radar (2012-...)

vol.
Uitgeleend