Knutselpret voor kleuters
Boek

Knutselpret voor kleuters handjes uit de mouwen! (cop. 2012)/ Christophe Boncens, Denis Cauquetoux, Mayumi Jezewski, [ill.: Christophe Boncens ... et al. ; foto's: Dominique Santrot ; vert. uit het Frans: Griet Coppens]

Voor elk jaargetijde zijn er ongeveer tien knutselideeën opgenomen. Met stapsgewijze uitleg met kleine kleurentekeningen en kleurenfoto's van het eindresultaat. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Recensie

In deze uitgave zijn een zeventigtal ideeën en tips verzameld om te knutselen met kleuters. Er wordt vooral gewerkt met goedkoop materiaal als karton, papier, zoutdeeg of gerecycled materiaal als kranten, dozen en wc-rolletjes. Aan het begin van het boek wordt o.a. aandacht besteed aan het mengen van verf, de verschillende verf- en lijmsoorten en het uitknippen c.q. overtekenen van sjablonen. In een klein kader staan per knutselidee de benodigde materialen opgesomd. Moeilijkheidsgraad (mede afhankelijk van de handigheid van het kind), tijdsduur en kostprijs zijn met een sterrensysteem aangegeven. Ook eventueel gewenste begeleiding van een volwassene staat vermeld. De eindresultaten zijn telkens te zien op een paginagrote kleurenfoto. Het boek is ingedeeld volgens de seizoenen en biedt een uitgebreide keur aan ideeën (van grappige potloodkoppen en sieraden tot zeedieren) met een stapsgewijze uitleg met duidelijke kleine kleurenillustraties. Achter in de uitgave zijn veertien pagina's opgenomen met de verschillende sjablonen. Een kleurrijke, terdege uitgewerkte uitgave die inspirerend zal werken bij kinderen en hun volwassen begeleiders. Goed te gebruiken op de basisschool, thuis of in de kinderopvang. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044730999

Titel Knutselpret voor kleuters : handjes uit de mouwen!
Auteur Christophe Boncens
Secundaire auteur Dominique Santrot ; Griet Coppens ; Denis Cauquetoux ; Mayumi Jezewski
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 119 p - foto's - 25 cm
Annotatie Vert. van: Le manuel des maternelles. - Parijs : Groupe Fleurus, cop. 2010
ISBN 9789044730999
PPN 341557412
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handenarbeid; Kleuters
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid