Bhangra & Bollywood
Boek

Bhangra & Bollywood (cop. 2012)/ Anna Claybourne, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Wat is bollywood- en bhangradansen? Met interviews met danseressen, de taal die wordt gebruikt en stapsgewijze uitleg van enige basispassen. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Opvallend kleurrijke uitgave in de reeks 'Radar'* over bollywood- en bhangradansen waarin de mensen, de bewegingen en de taal centraal staan. Deze dansen op opzwepende muziek en in kleurige kostuums zijn ontstaan in India en zijn vaak te bewonderen in Bollywoodfilms. In het boek kun je hierover lezen. Verder interviews met enige danseressen en aandacht voor de taal en woorden die je moet kennen als bollywooddanseres en welke bewegingen erbij horen. Tussendoor worden een aantal van deze bewegingen stap voor stap uitgelegd, zoals 'zwaaien en roeien' en het 'plukken van appels en bloemen'. Speelse collageachtige opmaak in felle kleuren met kleurenfoto's en korte teksten in gekleurde fonts of kaders en in een verschillende lettertypes en -kleuren. Elke bladzijde is anders vormgegeven. De teksten zijn informatief; ze bevatten veelal gemakkelijk te onthouden feiten en weetjes. Met inhoudsopgave, een woordenlijst, eenvoudig register en verwijzingen naar dvd's en apps. De inhoudsopgave is ingedeeld op thema en niet zoals gebruikelijk op paginanummer, waardoor de volgorde door elkaar staat. Een aantrekkelijke uitgave om bv. kennis te maken met bollywood- en bhangradansen voor kinderen/jongeren vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020092

Titel Bhangra & Bollywood
Uniforme titel Bhangra en Bollywood
Auteur Anna Claybourne
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 26 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: De beat, de sterren, de glamour - Met reg - Vert. van: Bhangra & bollywood. - London : Wayland, cop. 2011. - (Radar)
ISBN 9789462020092
PPN 342094408
Rubriekscode 799.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bollywood
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Filmindustrie

Relaties/Serie

Radar
Boek

Radar (2012-...)

vol.
Uitgeleend