Midden-Europa
Boek

Midden-Europa (cop. 2012)/ [auteurs: Patrick Brauns ... et al., vert. uit het Duits: Guido Vennix ... et al. ; red.: Vitataal]

Geschiedenis, geografie, bevolking, economie en bezienswaardigheden van acht landen in Midden-Europa.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit van een reeks van Reader's Digest over acht landen uit Midden-Europa. Aan bod komen Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein. Het aantal pagina's per land varieert van 12 (Slowakije) tot 32 (Duitsland), min of meer afhankelijk van het belang van het land vanuit Duits perspectief. Er is een standaardindeling voor elk land, bestaande uit twee pagina's geografische inleiding, twee pagina's over de bevolking, twee pagina's over kunst en cultuur, een/twee pagina's over economie en geschiedenis en twee pagina's over het land als vakantieland. Daarnaast aandacht voor bijzondere steden en werelderfgoeden. Met zo'n breed aandachtsgebied is het onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken. Het boek biedt niet meer dan een vluchtige kennismaking met een deel van Europa dat vroeger bekend stond als het Habsburgs Rijk en Pruisen, maar nu vooral grote onderlinge verschillen vertoont. Geschikt voor een breed publiek. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789064079313

Titel Midden-Europa
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Patrick Brauns ; Guido Vennix
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : The Reader's Digest, cop. 2012
Overige gegevens 160 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Mitteleuropa. - Stuttgart [etc.] : Reader's Digest Deutschland, cop. 2008. - (Die Welt entdecken, die Welt erleben)
ISBN 9789064079313
PPN 341379654
Rubriekscode Europa 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oostenrijk
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Europa (Midden-Europa)

Relaties/Serie

Onze wereld
Boek

Onze wereld (2010-...)

vol.
Uitgeleend