Dasje's mooie nacht
Boek

Dasje's mooie nacht (cop. 2012)/ Karen Saunders [tekst], Dubravka Kolanovic [ill. ; vert. uit het Engels door Ineke Ris]

Dasje is bang voor het donker. Papa neemt hem mee het bos in en laat zien hoe mooi de nacht is, met alle kleuren en sterren. Prentenboek met paginagrote, sfeervolle illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Het wordt avond. Dasje is bang van het donker. Gelukkig is papa dicht bij hem. Samen lopen ze het bos in, waar papa de kleuren van de nacht laat zien. Op de rustgevende pastelillustraties kijk je mee met Dasje: eerst is de nacht alleen maar donker, maar als papa hem wijst op alle kleuren blauw, paars en zilver, worden de tekeningen ook gevarieerder van kleur. In het nachtelijke bos zien de andere dieren er ook ineens vriendelijker uit. Samen kijken Dasje en papa naar de sterren: naar de Poolster die de weg wijst en naar een vallende ster. Dasje doet een wens. Dit boek doet zowel door onderwerp als de rust van de tekeningen denken aan 'Welterusten Kleine Beer' van Martin Waddell en Barbara Firth. De eenvoudige tekst staat in een fantasieletter in de contourloze, sfeervolle illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059271296

Titel Dasje's mooie nacht
Auteur Karen Saunders ; Dubravka Kolanovic
Secundaire auteur Ineke Ris ; Dubravka Kolanovic
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : De Vries-Brouwers, cop. 2012
Overige gegevens [23] p - ill - 26×26 cm
Annotatie Vert. van: Baby Badger's wonderful night. - London : Gullane Children's Books, 2010
ISBN 9789059271296
PPN 343012057
Thematrefwoord Angsten ; Nacht
Taal Nederlands