De verrassingsaanval
Boek

De verrassingsaanval (cop. 2011)/ Sir Steve Stevenson, ill.: Stefano Turconi ; [tekst: Mario Pasqualotto ; vert. uit het Italiaans: Baeckens Books ; red.: Koen Diddens]

De Zeewolfjes moeten in actie komen als drie piratenschepen de Piratenschool op Kwalleneiland in gijzeling hebben genomen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De Zeewolfjes moeten in actie komen als drie piratenschepen de Piratenschool op Kwalleneiland in gijzeling hebben genomen. Een bijzonder lastige missie waarbij ze buskruit in een geheime grot tot ontploffing moeten brengen, en er afgerekend moet worden met piraat Jack Zwarte Ooglap. Na de proloog volgen zes hoofdstukken. Voorin worden de hoofdpersonen voorgesteld en achterin een summier informatief gedeelte over piraterij (beroemde piraten, wapentuig, veroveringstactiek enz.). Uitwerking is wensvervullend, maar ook uiterst voorspelbaar. Zesde boek uit de inmiddels achtdelige reeks 'De Piratenschool'*. Zelfstandig te lezen. De aanduiding van het leesniveau (dat het eind groep vier gelezen zou kunnen worden) is twijfelachtig gelet op woordgebruik (piratenetiquette, trawanten) en zinsbouw. De vertaling is niet geheel vlekkeloos. Rijkelijk geïllustreerd. De kleurenillustraties in cartooneske en stripachtige vorm zijn aantrekkelijk. Het avontuurlijke onderwerp sluit wel aan bij veel jeugdige lezers. De piratenboeken van bv. Reggie Naus zijn aansprekender voor de doelgroep. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054617792

Titel De verrassingsaanval
Auteur (Sir) Steve Stevenson
Secundaire auteur Stefano Turconi ; Mario Pasqualotto ; Koen Diddens
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2011
Overige gegevens 80 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Assalto a sorpresa. - Novara : De Agostini, cop. 2008. - (La Scuola dei Pirati)
ISBN 9789054617792
PPN 343104520
Genre zeeverhaal - schoolverhaal
Thematrefwoord Zeerovers ; Schoolleven ; Gijzelingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Piratenschool
Boek

De Piratenschool (2011-...)

vol. 6
Uitgeleend
#Sir#Steve Stevenson