Actie! Natuur voor coole kikkers
Boek

Actie! Natuur voor coole kikkers (cop. 2012)/ Michael Cox, [vert. uit het Engels: de Taalduiker, Els Schrijber ; tek. John Kelly]

Maak een stuiterbal van paardenbloemen of een doolhof voor pissebedden. Doe-tips in de natuur voor elke dag van het jaar rond thema's als vogels, in de nacht en met bomen. Met stripachtige kleurentekeningen. Met hulp vanaf ca. 7 t/m 12 jaar.

Recensie

De actie spat van deze natuurpaperback af. Na een eenvoudige, beknopte inleiding en wat algemene tips barst het los. Allerlei proefjes, weetjes, feitjes, acties worden beschreven - op een dusdanige manier die de jonge natuuronderzoeker uitnodigt om 'aan het werk te gaan'. De acties (een jaar lang - eentje voor iedere dag) zijn verdeeld in subthema's, o.a. met vogels, in de nacht, met mieren, met bomen, aan het strand en met pissebedden. De acties zijn zeer divers: van spoorzoeken tot koperwieken spotten, van een sieraad maken van zeemeermintranen tot een eigen regenmeter maken en van een laarsschraapseltuin maken tot een vlinder bij de neus nemen. De meeste acties zijn uit te voeren zonder al te veel voorbereiding en zonder al te veel materialen. Benodigde materialen zijn niet altijd 'vanzelf' voorhanden. Afgesloten wordt met een natuurquiz, verwijzingen naar natuurorganisaties, websites en boeken, een verklarende woordenlijst en een uitgebreid register. Rijke uitgave die opvalt door zijn speelse, kleurrijke lay-out, stripachtige kleurentekeningen, gedrevenheid, actie en humor. Alles past bij het onderliggende doel van de maker: kom uit je stoel en beleef zelf avonturen in de natuur! Met wat, ook professionele, begeleiding vanaf ca. 7 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789052108681

Titel Actie! Natuur voor coole kikkers
Auteur Michael Cox
Instelling /Taalduiker, Arnhem
Secundaire auteur Els Schrijber ; John Kelly
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Tirion Natuur, cop. 2012
Annotatie Met reg - Vert. van: Wild things to do with woodlice. - London : A&C Black Publishers, 2010
ISBN 9789052108681
PPN 338496467
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur; Experimenten
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Experimenten