Voyage au bout de la nuit
Boek

Voyage au bout de la nuit (2006)/ Céline, dossier et notes réalisés par Stéfan Ferrari ; lecture d'image par Agnès Verlet

Relaas van ervaringen van de hoofdpersoon, als soldaat in de Eerste Wereldoorlog en van zijn omzwervingen door de wereld daarna, een felle aanklacht inhoudende tegen aalerlei misstanden in de maatschappij. Met achtergrondinformatie over auteur en werk.

Aanwezigheid

Recensie

In 1932 verschenen beroemde roman over de uitzichtloosheid en het absurde van het leven, in een voor die tijd volkomen nieuwe stijl, met gebruik van de gesproken taal (grof, cynisch). Aan de orde komen de waanzin van de Eerste Wereldoorlog, de hebzucht van kolonisten in Afrika, de eenzaamheid in New York, de machteloosheid van de kleine man in Parijs, en vooral de achterdocht, bekrompenheid en het egoïsme in de maatschappij, waarin steeds dezelfden de dupe zijn. De mens wordt op genadeloze wijze ontleed. Céline (1894-1961) greep destijds net naast de Prix Goncourt, maar wordt nog steeds veel gelezen en diende als voorbeeld voor bijv. Gerard Reve. In een zeldzaam meeslepende stijl en in de-taal-van-het-volk (dus vrij simpel maar in de dialogen met het nodige Franse argot) laat hij zien dat oorlog en andere ellende het best bestreden kunnen worden door ze te ontleden tot op het bot. In deze uitgave behalve de integrale tekst een dossier van 75 blz. met veel achtergrondinformatie over auteur, werk, tijd en thematiek. Pocket; kleine druk, krappe marge.

Specificaties

Frans | 9782070336869

Titel Voyage au bout de la nuit
Auteur Louis-Ferdinand Céline
Secundaire auteur Stéfan Ferrari ; Agnès Verlet
Type materiaal Boek
Uitgave [Paris] : Gallimard, 2006
Overige gegevens 614 p - 18 cm
Annotatie 1e uitg.: 1952
ISBN 9782070336869
PPN 296825107
Genre oorlogsroman - psychologische roman
Taal Frans

Relaties/Serie

Folioplus classiques

Folioplus classiques (19XX-...)

vol. 60
Uitgeleend