Alleen verder
Boek

Alleen verder ([2012])/ Lauren Brooke, [vert. uit het Engels: Sofie de Lint]

Na de dood van haar moeder blijft de 15-jarige Amy alleen achter op Heartland, een paardenboerderij in de heuvels van Virginia. Zou ze het werk van haar moeder kunnen voortzetten? Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

De 15-jarige Amy woont met haar moeder en opa op een paardenranch in de Verenigde Staten. Haar moeder is een soort 'paardenfluisteraar' en ook Amy's leven draait om paarden. Als haar moeder dodelijk verongelukt, zijn het met name de paarden die Amy helpen op te krabbelen en door te gaan in de voetsporen van haar moeder. Eerste deel in de serie 'Heartland'*. Paardenverhaal met een happy end, waarin een andere kant, namelijk de alternatieve geneeswijze voor en de psychologie van paarden, wordt belicht. Tussendoor loopt nog de 'strijd' tussen Amy en haar in Engeland opgegroeide zus Lou. Soms wat al te zoet en sentimenteel, maar met veel liefde voor paarden geschreven. Vlot taalgebruik, overzichtelijke bladspiegel, gekleurde omslagillustratie van een schimmel. Heerlijk 'huilboek' dat met name door paardenliefhebsters vanaf ca. 11 jaar verslonden zal worden.

Specificaties

Nederlands | 9789020629514

Titel Alleen verder
Auteur Lauren Brooke
Secundaire auteur Sofie de Lint
Type materiaal Boek
Editie [8e dr.];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2012]
Overige gegevens 127 p - 20 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 2001. - (Heartland) - Vert. van: Coming home. - New York : Scholastic, cop. 2000. - (Heartland)
ISBN 9789020629514
PPN 341026506
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden ; Rouwproces
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden ; Rouwproces

Relaties/Serie

Heartland
Boek

Heartland (2001-...)

vol.
Uitgeleend
Lauren Brooke