Paardsignalen
Boek

Paardsignalen kijken, denken, doen (cop. 2012)/ Menke Steenbergen, Jan Hulsen [; mede-auteur Anneke Hallebeek, tekstred. Maud van der Woude ; met medew. van Marije van der Vlist, Machteld van Dierendonck]

Praktijkboek voor het verzorgen van paarden, met name gericht op het waarnemen en begrijpen van signalen en het gedrag van paarden.

Aanwezigheid

Recensie

Meer zien, door beter te kijken: eindelijk een duidelijk boek over het gedrag en uiterlijk van paarden. Door middel van korte gekaderde tekstjes en veel kleurenfoto's wordt aandacht besteed aan het houden (verzorgen, voeden, groomen, ziektes) en gebruiken van paarden. Dit boekt helpt de paardenliefhebber bij begrip van het gedrag van paarden en de omgang en communicatie. Leuk zijn de korte testjes waarbij middels een foto wordt gevraagd: wat zie je? Wat concludeer je? + de uitleg. In dit opzicht een zeer leerzaam boek, door studie van exterieur en lichaamshouding/kenmerken kan iedereen een paardenkenner worden. Dit ondersteunt zowel het rijkunstig gevoel van ruiters, helpt bij de aanschaf, maar vooral ook bij de verzorging van paarden. Het stellen van een diagnose bij afwijkingen wordt bevorderd. De dagelijkse omgang met het paard, in de stal, in de wei en in het werk is per hoofdstuk beschreven, waarbij het uitgangspunt steeds de natuurlijke behoeften en kenmerken van het paard is. Heldere uitleg, simpel geschreven, goed ingedeeld. Met trefwoordenregister.

Specificaties

Nederlands | 9789087400743

Titel Paardsignalen : kijken, denken, doen
Auteur Menke Steenbergen
Secundaire auteur Anneke Hallebeek ; Maud van der Woude ; Marije van der Vlist ; Jan Hulsen
Type materiaal Boek
Uitgave Zutphen : Roodbont, cop. 2012
Overige gegevens 107 p - ill - 22×25 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Media Boekservice
ISBN 9789087400743
PPN 341390267
Rubriekscode 618.45
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden; Verzorging
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paarden