D-Day
Boek

D-Day de langste dag (cop. 2012)/ Cornelius Ryan, [vert. uit het Engels: Hans Edinga]

Verslag van de invasie in Normandië, gebaseerd op documenten van geallieerde en Duitse zijde en op ooggetuigenverslagen van militairen en burgers.

Recensie

Heruitgave van de bestseller uit de jaren vijftig. De Iers-Amerikaanse journalist Cornelius Ryan schreef boeken over de Slag om Berlijn en Operatie Market Garden. Internationaal brak hij door met zijn boek 'De langste dag'. Ryan was oorlogsverslaggever. Hij vloog mee met bommenwerpers en berichtte in juni 1944 over de landing van de geallieerden op de kust van Normandië. Na de Tweede Wereldoorlog deed Ryan studie naar D-Day. Hij interviewde honderden ooggetuigen, zowel van geallieerde als van Duitse zijde, militairen en burgers. In 1959 leidde dit tot de publicatie van 'De langste dag'. Het boek is geschikt voor een breed publiek. In drie toegankelijke delen - het wachten, de nacht, de dag - neemt hij de lezer mee terug naar de gebeurtenissen van 6 juni 1944, de dag die als een ommekeer in de oorlog wordt gezien. Zwart-witfoto's in een fotokatern illustreren de militaire operatie. Het boek zit in een cassette en wordt geleverd met een dvd waarop de documentaire 'Surviving D-Day' van Discovery Channel is te zien, een reconstructie van de landing op Omaha Beach.

Specificaties

Nederlands | 9789036630887

Titel D-Day : de langste dag
Uniforme titel De langste dag : 6 juni 1944 Surviving D-day
Auteur Cornelius Ryan
Secundaire auteur Hans Edinga ; Richard Dale ; Terry MacDonald
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Just Publishers, cop. 2012
Overige gegevens 168 p., [24] p. pl. - ill - 35 cm - 1 dvd-video: Surviving D-day / nar. Terry MacDonald
Annotatie Omslagtitel - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Van Holkema & Warendorf, 1959 - Vert. van: The longest day. - New York : Simon and Schuster, 1959
ISBN 9789036630887
PPN 34125360X
Rubriekscode 928.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Slag om Normandië
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Wereldoorlog II