Tijger-Tijger is het waar?
Boek

Tijger-Tijger is het waar? vier vragen die je weer laten lachen (2011)/ Byron Katie en Hans Wilhelm, met ill. van Hans Wilhelm ; [vert. uit het Engels: Edith Hagenaar]

Tijger-Tijger heeft zon dag dat alles misgaat. Maar als Schildpad hem vier vragen stelt, verandert alles. Prentenboek met aquarellen over hoe problemen veroorzaakt kunnen worden door je eigen gedachten. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tijger-Tijger heeft een rotdag. Zijn ouders maken ruzie, op school wordt hij met sport als laatste gekozen en zijn beste vriend speelt met iemand anders. Gelukkig ontmoet hij Schildpad die hem vraagt waarom hij zo verdrietig is. Schildpad stelt hem vier vragen die alles veranderen. Tijger-Tijger leert van hem dat gedachten heel belangrijk zijn en dat hij zelf kan controleren of zijn nare gedachten waar zijn of niet door ze om te keren. Hierna blijkt dat de meeste nare gedachten niet waar zijn. Zo ontdekt hij dat zijn problemen niet door dingen worden veroorzaakt, maar door zijn gedachten. Deze ontdekking zorgt ervoor dat Tijger-Tijger nare gedachten gemakkelijker los kan laten en weer blij door het leven gaat. Dit prentenboek heeft illustraties (aquarel en pen) in heldere kleuren, die zijn verdeeld over twee bladzijden. De tekst varieert van vier tot negen regels. Het is gebaseerd op 'The Work' en de bestseller 'Vier vragen die je leven veranderen' (2009) van dezelfde auteur. Beide zijn gericht op volwassenen. Het is gelukt om de boodschap in een voor kinderen begrijpelijke en door de vrolijke illustraties aantrekkelijke vorm te gieten. Voor kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789076541716

Titel Tijger-Tijger is het waar? : vier vragen die je weer laten lachen
Auteur Byron Katie ; Hans Wilhelm
Secundaire auteur Edith Hagenaar ; Hans Wilhelm
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Enschede : Palaysia, 2011
Overige gegevens [31] p - ill - 26 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 2010 - Vert. van: Tiger-Tiger is it true? - London : Hay House, 2009
ISBN 9789076541716
PPN 324168454
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst