Opgejaagd
Grote Letter Boek

Opgejaagd (2013)/ Emlyn Rees, [uit het Engels vert. door: Frans van Delft]

In Londen wordt een man opgejaagd door politie en terrorismebestrijders omdat hij wordt verdacht van een aanslag op een Russische attaché.

Recensie

Danny Shanklin is gevraagd voor een opdracht, maar dit blijkt een val te zijn om hem de schuld voor een terroristische aanslag in de schoenen te schuiven. Danny vlucht, via een mobieltje geleid door een helper die toegang heeft tot geheime computersystemen en hem uit de buurt van de politie wil houden. Danny's zorg is dat zijn dochter Lexie niet wordt gekidnapt om hem onder druk te zetten. Danny is een professional, maar hij wordt gekweld door de herinnering aan de moord op zijn vrouw en zoontje. Zal het hem lukken de ware toedracht te achterhalen? Deze met vaart geschreven thriller varieert op het sinds John Buchans boek 'The 39 steps' geliefde thema van een onschuldige, die door de politie wordt nagezeten op verdenking van moord en probeert zelf de ware schuldigen te pakken te krijgen. Vergeleken met 'The 39 steps' valt op hoeveel meer mogelijkheden de politie nu heeft dan honderd jaar geleden. De auteur besteedt hier veel aandacht aan, waardoor het boek aan actualiteitswaarde wint: hoeveel privacy hebben wij nog, als in Londen 500.000 toezichtcamera's actief zijn? Spannend, maar ook voorspelbaar.

Specificaties

Nederlands | 9789046308943

Titel Opgejaagd
Auteur Emlyn Rees
Secundaire auteur Frans van Delft
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Leidschendam : Uitgeverij XL, 2013
Overige gegevens 512 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : De Fontein, cop. 2012 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Hunted. - London : Corsair, cop. 2011
ISBN 9789046308943
PPN 343680513
Genre thriller
Taal Nederlands