Licht of zwaar
Boek

Licht of zwaar (cop. 2012)/ Charlotte Guillain, [vert. uit het Engels: W. Khontrong ; eindred.: Virgi Smits]

Welke materialen zijn licht en welke zwaar? Welke eigenschappen hebben deze materialen? Grote kleurenfoto's met een of twee regels tekst. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Recensie

Handzaam oblong boekje uit de zevendelige subserie van Prikbord 'Eigenschappen van materialen'*. In dit deel besteedt de auteur aandacht aan de eigenschappen licht en zwaar. Eerst zie je materialen die zwaar zijn (o.a. grote stenen en een kast) en vervolgens lichte materialen (o.a. veren en kleren). Daarna worden de verschillen verduidelijkt door de tegenstellingen naast elkaar te laten zien. Deze opbouw geeft een duidelijke structuur aan het boekje. Op elke bladzijde staat een grote kleurenfoto, voorzien van een- of tweeregelige tekst in een grote letter. De hierin gegeven informatie is vrij summier, bv. 'Je kunt ook voelen of iets zwaar of licht is'. Een belangrijk doel van de uitgave is ook uitbreiding van de woordenschat. Het oorspronkelijk Engelstalige boekje sluit af met een opdracht om de stof te 'toetsen'. Tot slot zijn opgenomen een summier register, een link en informatie voor begeleidende ouders en leerkrachten. Geschikt om kennis te maken met eigenschappen van materialen, bij projecten op school of thuis. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055666713

Titel Licht of zwaar
Auteur Charlotte Guillain
Secundaire auteur W. Khontrong ; Virgi Smits
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2012
Overige gegevens 25 p - ill - 18×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Heavy or light. - Capstone Global Library, cop. 2009. - (Properties of materials)
ISBN 9789055666713
PPN 343298392
Rubriekscode 530.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gewichten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Gewichten

Relaties/Serie

Prikbord. Eigenschappen van materialen
Boek

Prikbord. Eigenschappen van materialen (2012-...)

vol.
Uitgeleend