Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Drijven of zinken
Boek

Drijven of zinken (cop. 2012)/ Charlotte Guillain, [vert. uit het Engels: W. Khontrong ; eindred.: Virgi Smits]

Welke materialen kunnen drijven en welke kunnen zinken? Welke eigenschappen hebben deze materialen? Grote kleurenfoto's met een of twee regels tekst. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Recensie

Handzaam oblong boekje uit de zevendelige subserie van Prikbord 'Eigenschappen van materialen'*. In dit deel besteedt de auteur aandacht aan de eigenschappen drijven en zinken. Eerst zie je materialen die kunnen drijven (o.a. kano's en een veer) en vervolgens materialen die kunnen zinken (o.a. muntjes en een vliegtuigwrak). Daarna worden de verschillen verduidelijkt door de tegenstellingen naast elkaar te laten zien. Deze opbouw geeft een duidelijke structuur aan het boekje. Op elke bladzijde staat een grote kleurenfoto, voorzien van een- of tweeregelige tekst in een grote letter. De hierin gegeven informatie is vrij summier, bv. 'Zinkende dingen, zoals deze kapotte brug, zijn heel zwaar'. Een belangrijk doel van de uitgave is ook uitbreiding van de woordenschat. Het oorspronkelijk Engelstalige boekje sluit af met een opdracht om de stof te 'toetsen'. Tot slot zijn opgenomen een summier register, een link en informatie voor begeleidende ouders en leerkrachten. Geschikt om kennis te maken met eigenschappen van materialen, bij projecten op school of thuis. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055666744

Titel Drijven of zinken
Auteur Charlotte Guillain
Secundaire auteur W. Khontrong ; Virgi Smits
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2012
Overige gegevens 25 p - ill - 18×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Floating or sinking. - Capstone Global Library, cop. 2009. - (Properties of materials)
ISBN 9789055666744
PPN 343298074
Rubriekscode 533.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurkunde
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Natuurkunde

Relaties/Serie

Prikbord. Eigenschappen van materialen
Boek

Prikbord. Eigenschappen van materialen (2012-...)

vol.
Uitgeleend